Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 3. 2013,
20.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Simon Oven

Nedelja, 31. 3. 2013, 20.06

8 let

Simon Oven v Italiji ugnal vso konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski kajakaš na mirnih vodah Simon Oven je v kategoriji K-1 zmagal na mednarodnem turnirju v Italiji.

Minuli teden so se nekateri naši tekmovalci v kajak šprintu udeležili mednarodnega tekmovanja v Rovigu. Tekmovanje je potekalo na 5000 metrski razdalji s tremi obrati na bojah. Vreme tekmovalcem iz Hrvaške, Nemčije, Švedske Italije in Slovenije ni bilo naklonjeno, saj je vseskozi močno deževalo, a glede na prisotnost nekaterih najboljših tekmovalcev, je bila tekma odličen prikaz trenutne pripravljenosti tekmovalcev.

Tekmovalci trenerja Srečka Masleta, ki se letos tudi v kajaku na mirnih vodah pripravljajo na svetovno in evropsko prvenstvo na reki Soči, so dosegli dve odlični uvrstitvi in s tem potrdili, da so bili zimski treningi več kot uspešni. Simon Oven je v K-1 suvereno zmagal. Od starta je narekoval zelo močan enakomeren tempo. Nekateri konkurenti so štartali še hitreje,vendar je po 700 metrih Simon prešel v vodstvo in s stopnjevanjem tempa dotolkel močno konkurenco, ki hitrega tempa ni mogla zdržati. Simon je tako prepričljivo zmagal v tej vse bolj zanimivi disciplini šprinta.

Maks Frančeškin in Tim Kolar sta nastopila v K-2. Kot nosilca naslova svetivnega prvaka sicer v spust sprintu sta tudi tu veljala za favorite. Vendar sta v vsesplošnem prerivanju po štartu, ki da tej disciplini poseben čar, skupila poškodbo krmila na dvosedežnem kajaku, s strani favoriziranih nemških tekmovalcev. Kljub razmišljanju o odstopu sta zmogla vse težave svoje cik-cak vožnje in se v športnem duhu borila do konca in osvojila 2. mesto.

Od Slovencev je nastopal še mladinec Jaka Pivk, ki pa ni mogel poseči v boj za vidnejšo uvrstitev. Začetek sezone kaže ,da so naši tekmovalci dobro trenirali preko zimskega obdobja in lahko pričakujemo uspešno tekmovalno sezono 2013.

Ne spreglejte