Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
18. 3. 2012,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks

Nedelja, 18. 3. 2012, 9.57

8 let

Silverhawks v 2012 z odlično obrambo in zmago 20:0

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljana Silverhawks so sezono v ameriškem nogometu začeli z zmago 20:0 na prijateljski tekmi nad podprvaki evropskega pokala EFAF, Kragujevac Wild Boars. Izstopala je obramba.

"Sackov" (podiranj podajalca s žogo) smo videli več, kot je prstov na eni roki. Obenem so člani Ljubljana Silverhawks gostujočemu podajalcu prestregli tri podaje. Napad v prvi četrtini ni stekel, kasneje pa so predvsem s teki Mateja Pavliča domači le začeli dobivati jarde. Novi podajalec Lovro Gmajner je svoj potencial pokazal v rdeči coni, ko je s podajo do veterana Roka Štamcarja pred koncem prvega polčasa poskrbel za prvi "touchdown" na tekmi. Malo je manjkalo in fanta bi nove točke dodala ob začetku drugega polčasa, ko so se Sokoli v rdeči coni znašli, potem ko je Maurice Jones prestregel srbsko podajo. A jima ni uspelo, saj je Gmajner vrgel prestreženo podajo. Nekaj minut kasneje je bilo vendarle 14:0, saj je Jones srbski "punt" vrnil za "touchdown" prek več kot polovice igrišča. Ko so v zadnji četrtini igrali rezervisti, je končni izid 20:0 s tekom v končno cono postavil Nikola Grbič. Wild Boars so bili daleč od ekipe, ki je lani odlično igrala v Evropi.

"Napadalna linija je začela počasi, naši tekači so slabo napadali luknje. Po nekaj spremembah pa so tekači in linija dvignili nivo igre. V obrambi so fantje igrali neverjetno dobro: igrali so hitro, odločno, zelo pametno. Zelo sem ponosen na celotno ekipo," je po zmagi za Sportal povedal glavni trener Silverhawks, Mark Garza. Pred debijem na klopi ljubljanske ekipe ni bil živčen. "Nikoli nisem živčen. Vedel sem, da smo trdo delali, da bomo pustili srce na igrišču. Bil sem le nestrpen, da se tekma začne, da vidim, česa smo sposobni. Igrali smo proti odlični ekipi, ki je podprvak pokala EFAF, 13-rangirana ekipa v Evropi. Želeli smo videti, kje stojimo po 90 dneh trdega dela, predanosti in discipline. Čaka nas še veliko dela, a gremo v pravo smer." Tekma je služila tudi preizkusu treh ameriških igralcev iz letalske baze v Avianu. "Eden me je res navdušil: Maurice Jones. Imel je odlično tekmo. Nikoli ni igral na univerzi, bil je le srednješolski igralec. Rekrutirala ga je šola iz prve divizije, a tja ni odšel, saj se je vpisal v ameriško vojsko. Star je šele 22 let in me je res navdušil."

Za Silverhawks se sezona zares začne naslednjo soboto, ko ob 19.00 v Radomlje prihajajo Maribor Generals (Tibor Babič in Medo Kovač sta si Silverhawks v soboto ogledala v živo - malce "skavtinga"?). To bo prva tekma tretje sezono slovenskega državnega prvenstva. Čez 14 dni Silverhawks začenjajo še novo sezono v mednarodni ligi CEFL. Nasprotnik bodo Zagreb Patriots. Da bi bili na mednarodni sceni konkurenčni, prihodnji teden v Ljubljano prihaja lanski MVP obrambe Cefla, Desmond Hendricks. Ekipo bo okrepil tudi ameriški podajalec, a njegovo ime ostaja skrivnost. "Ja, še vedno je skrivnost. Razkrili ga bomo pred naslednjo tekmo," nam je še povedal trener Garza. Morda pripeljejo še ameriškega tekača, od fantov iz Aviana pa bo najbrž igral le Jones.

Ne spreglejte