Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
10. 1. 2016,
21.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ACH Volley Calcit Volleyball pokal Slovenije Kamnik

Nedelja, 10. 1. 2016, 21.04

8 let

Senzacija v Kamniku: Calcit nadigral ACH in prišel do pokalne lovorike

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Odbojkarji Calcita Volleyball so v finalu slovenskega pokala pred domačimi gledalci zasenčili favorizirani ACH Volley in po 15 letih spet prišli do pokalne lovorike.

Domači trener Marko Brumen je zaključno dejanje slovenskega pokala začel v postavi Jan Brulec, Domen Kotnik, brata Žiga in Tonček Štern, Žan Novljan, Žan Videčnik in Klemen Hribar, njegov kolega pri ACH Volleyju Bogdan Kotnik pa Andrej Flajs, Michal Kozlowski, Jan Kozamernik, Samuel Walker, Diko Purić, Eric Mochalski in Matija Pleško.

Kamničani so bili pred začetkom finala odločeni, da pred domačimi gledalci končno premagajo favoriziranega tekmeca. Začeli so odločno, brez strahu, vseeno pa so v prvem nizu vsesozi imeli pobudo gostje, ki so ves čas vodili za točko ali dvema. Ko je Kozamernik s prvim tempom dosegel točko za vodstvo s 23:21, so se Ljubljančani preveč sprostili in dovolili domačim, da izid obrnejo. Najprej kapetan Flajs udaril v avt, Tonček Štern je z blok avtom popeljal Calcit do vodstva z 24:23, domačini pa so izkorsitili že prvo zaključno žogo in povedli z 1:0 v nizih.

Hitro izenačenje

V drugi niz so branilci naslova – ostali so v enaki postavi – vstopili jezni in trdno odločeni, da izid po hitrem postopku izenačijo. Vsa vnema se je v prvih minutah pokazala z vodstvom 7:3 in 16:13. Kamničani se niso predali in se še približali na točko (15:16), potem pa je na sceno stopil mladi Kozamernik, ki je z nekaj zaporednimi bloki pripomogel, da so Ljubljančani zbežali na neulovljivo prednost (23:16) in poravnali izid na 1:1.

Žiga prinesel novo vodstvo

V trejem nizu smo spet spremljali zelo izenačeno tekmo z veliko preobrati. Ljubljančani so odšli na drugi tehnični odmor s prednostjo dveh točk (16:14), a so jim v naslednjih minutah z enako mero vrnili domačini (18:16) in napovedali hud boj za osvojitev niza. Jernej Terpin, ki je zamenjal Walkerja, je ACH Volley s točko še popeljal do izenačenja (18:18), nato pa so Calcitovci na krilih fenomenalnega Žige Šterna leteli po igrišču in mirno pripeljali niz do konca (25:22). Kamničani so presenetljvo podeli z 2:1 v nizih in so bili le še niz odaljeni od pokalne lovorike.

Oranžni zmaji brez ognja predali krono

Četrti niz so ACH-jevci morali dobiti, če se še želeli upati na deseti pokalni naslov, zato se je v njihove vrste prikradla nervoza, domači pa so nadaljevali v visokem ritmu in niso delali napak. Calcit je prvi tehnični odmor odšel s prednostjo kar štirih točk in hitro zadišalo po domačem zmagoslavju. Pri zaostanku 4:9 je vrag odnsel šalo in trener ACH Volleyja Kotnik je iz igre potegnil nerazpoloženega podajalca Kozlowskega in v igro poslal izkušenega Roka Satlerja. Poteza, ki bi bilo smiselno narediti morda že prej, ni obrodila večjih sadov. Ljubljančani so bili katastrofalni na sprejemu, za nameček pa še povsem neprodorni na servisu, zato so imel Kamničani lahko delo v napadu.

Prednost se ni manjšala, ampak se še celo povečevala. Do šestnajste točke so si domači priigrali kar sedem točk (16:9) prednosti in zdelo se je, da jim nihče več ne more preprečiti končnega veselja. In res ga ni, ACH Volley se je predal, četrti niz pa se je končal z za Ljubljačane sramotnih 25:16.

Kamnik je tako prišel do svoje druge pokalne lovorike, prvo je osvojil pred 15 leti v sezoni 2000/2001.

Ne spreglejte