Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 4. 2014,
21.09

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe Aljoša Bogožalec Tonček Štern

Nedelja, 13. 4. 2014, 21.09

4 leta, 11 mesecev

Selektor objavil seznam: lepi priznanji za Bogožalca in Šterna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo tudi v letošnji sezoni imela naporen urnik tekmovanj, kajti ob kvalifikacijah za nastop na EP 2015 bo igrala tudi v evropski ligi.

Priprave bo začela 28. aprila, vendar selektor Luka Slabe, ki je objavil seznam kandidatov za izbrano vrsto, v tem trenutku še ne ve, ali bodo lahko vsi igralci tudi prišli na prvi dan priprav. Na seznamu slovenskega selektorja Luke Slabeta je 22 igralcev. Med njimi sta v primerjavi z zadnjimi akcijami le dva novinca, oba korektorja, in sicer Aljoša Bogožalec in mladi Tonček Štern.

"Na tem seznamu so trenutno naši najboljši igralci in mislim, da smo lahko zadovoljni, da ni bilo nobene odpovedi, vendar je veliko vprašanje, kdaj bomo imeli vse na voljo. Nekateri med njimi bodo verjetno konec aprila in na začetku maja še imeli obveznosti v svojih klubih, zato se lahko celo zgodi, da se nam bo kdo pridružil šele pred prvim kvalifikacijskim turnirjem na Poljskem. Videli bomo, kako uspešni bodo naši igralci s svojimi klubi v končnicah državnih prvenstev," je ob objavi seznama povedal selektor Slabe.

Močan preizkus v Kanalu, prihaja Srbija

Pred odhodom na prvi kvalifikacijski turnir za nastop na EP 2015, ki bo od 16. do 18. maja na Poljskem (v skupini A bosta ob Poljakih in Slovencih še reprezentanci Latvije in zmagovalec predkvalifikacijske skupine, v kateri so Makedonija, Švedska, Gruzija in Azerbajdžan), se bodo slovenski odbojkarji 10. in 11. maja predstavili gledalcem v Kanalu. Nasprotnik bo zelo zanimiv, kajti Igor Kolaković bo v goste pripeljal reprezentanco Srbije. Drugi kvalifikacijski turnir za nastop na EP 2015 bo od 23. do 25. maja v Ljubljani, tekmovanje v evropski ligi pa bodo slovenski odbojkarji začeli 10. junija, ko bodo na Danskem igrali svojo prvo tekmo. Preostali nasprotniki slovenske reprezentance v skupini B evropske lige bodo še Avstrija, Turčija in Makedonija.

Ne spreglejte