Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 5. 2022,
20.30

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Janja Šegel

Sobota, 21. 5. 2022, 20.30

1 leto, 11 mesecev

Šeglova v Banjaluki odlično na 200 m prosto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Janja Šegel | Janja Šegel je bila dobro razpoložena. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Janja Šegel je bila dobro razpoložena.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel je na mednarodnem mitingu v Banjaluki z 1:57,32 dosegla odličen izid na 200 m prosto. Svoj osebni rekord je popravila za več kot sekundo, na večni slovenski lestvici pa je zdaj vnovič na drugem mestu za olimpijsko podprvakinjo Saro Isaković.

Šeglova je ob tem danes v Bosni in Hercegovini dosegla še zmagi na 50 m prosto in 200 m hrbtno ter se tudi v teh disciplinah približala osebnim rekordom.

"Res sem zelo vesela. Nekako sem vedela, da lahko plavam pod 1:58, nizkih 1:57 pa je presenetilo tudi mene, zato je veselje še toliko večje. Že nazadnje mi je šlo v tem istem bazenu zelo dobro, zato sem vedela, da zmorem, želje so bile velike, kot rečeno, pa tako hitrega plavanja res nisem pričakovala," je za STA povedala ravenska olimpijka.

Z omenjenim dosežkom so se povečali tudi apetiti za velika tekmovanja v sezoni, med katerimi bo že junija prvo na sporedu svetovno prvenstvo v Budimpešti. "To nikakor še ni vse, kar lahko pokažem. Sem še v polnem treningu, zdaj grem na višinske priprave in šele ko bom spočita in res v formi, se bo videlo, kako hitra sem lahko. Realno zdaj lahko računam na dosežek pod 1:57, posebej zato, ker bom imela ob sebi močno konkurenco. Res pa je, da se zadnje čase tudi v solo nastopih dobro znajdem. Očitno mi tudi to ustreza."

V nedeljo bo glavna disciplina Šeglove v Banjaluki 100 m prosto.

V Banjaluki je z dosežkom 9:03,64 na 800 m prosto prepričala tudi Radovljičanka Špela Perše, olimpijka v daljinskem plavanju. Nekoliko šibkejšo konkurenco pa je za zmage in preboj na stopničke izkoristila še vrsta mladih plavalcev z Raven, Krškega, Celja in Velenja.

V Ljubljani pa poteka tradicionalni pokal mesta Ljubljane. Prvi dan je po pričakovanjih najboljši dosežek odplaval Peter John Stevens iz kranjskega Triglava z 28,05 na 50 m prsno. Najboljši je bil tudi na 100 m prsno.

"Tekma je bila uspešna, glede na to, da sem po tekmi v Gradcu opravil zelo dober cikel treninga. Tekma je bila namreč zaključek težkega tedna, poznala se je izčrpanost, a rezultati so solidni. Pozna pa se tudi, da je prva tekma v zunanjem bazenu. Zdaj sem že osredotočen na naslednji teden, ko me čaka tekma Mare nostrum v Barceloni. Tam pa moram nastopiti že na malo višjem nivoju kot danes v Ljubljani," je za Plavalno zvezo Slovenije povedal Stevens.

Padla sta še dva rekorda mitinga. Neža Klančar iz Olimpije ga je s 26,79 dosegla v disciplini 50 m delfin, najhitrejša pa je bila tudi na 50 m prosto. Za drug rekord mitinga pa je poskrbel plavalec Ljubljane Primož Šenica Pavletič, z 2:05,68 na 200 m hrbtno.

Dobro je nastopil tudi zmagovalec na 200 m prosto Jaka Pušnik iz Olimpije s časom 1:53,41, po dve zmagi pa sta si ob Stevensu in Klančarjevi priplavala še Sašo Boškan iz Triglava na 50 m delfin in 100 m hrbtno ter Sara Mihalič iz Olimpije na 200 in 400 m prosto.

Ne spreglejte