Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
24. 12. 2012,
9.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ameriški nogomet Andrew Luck

Ponedeljek, 24. 12. 2012, 9.35

8 let

Seattla ni ustavil niti San Fran, rekordna Luck in Megatron

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Krog pred koncem rednega dela lige NFL je znanih 10 od 12 potnikov v končnico. Spodletelo je Pittsburgh Steelersom, pred izpadom so tudi New York Giants. Medtem padajo rekordi.

Po predzadnjem krogu rednega dela sezone lige NFL je znanih vseh šest udeležencev končnice iz konference AFC. New England Patriotsom (11-4), Baltimore Ravensom (10-5), Houston Texansom (12-3) in Denver Broncosom (12-3) so se pridružili še Cincinnati Bengals (9-6) in Indianapolis Colts (10-5). Moštvo iz Cincinnatija je v neposrednem divizijskem obračunu za "wild card" s 13:10 premagalo Pittsburgh Steelers (7-8). Ben Roethslisberger je v zaključku tekme podal prestreženo žogo in Joshu Brownu omočil zmagoviti prosti strel s 43 jardov. Najlepše presenečenje sezone Coltsi pa so do končnice prišli z zmago 20:13 nad Kansas City Chiefs (2-13). Zakaj je ta dosežek Indianapolisa še toliko več vreden: ker so imeli lani le dve zmagi in imajo na mestu podajalca novinca Andrewa Lucka (prvi izbor). Slednji je letos podal že za 4.183 jardov, kar je nov rekord novinca.

Toliko bolj tesna je bitka za končnico v konferenci NFC. A tudi tu se januarske tekme obetajo dvema kandidatoma za novinca leta. Drugi izbor na naboru Robert Griffin III. je z Washington Redskins (9-6) s 27:20 premagal Philadelphio Eagles (4-11). Ker so njihovi divizijski rivali New York Giants (8-7) in Dallas Cowboys (8-7) izgubili, so z eno nogo že v končnici. V zadnjem krogu za divizijski naslov igrajo z Dallasom. Ja, aktualni zmagovalci Super Bowla Giants so znova izgubili. Tokrat so jih s 33:14 premagali Ravens. Na zadnjih dveh tekmah so dobili 67 točk in jih dali le 14. Končnica je zanje le še v teoriji. Medtem je Dallas izgubil šele v podaljšku. Uspel jim je preobrat, a so v podaljšku žogo dobili New Orleans Saints (7-8) in zmagali s 34:31.

Petersonu se rekord oddaljuje

Tretji novinec podajalec, ki konkurira za laskavi naziv, pa je Russell Wilson. Ta je s svojimi Seattle Seahawks (10-5) igral derbi divizije in večera ter San Francisco 49ers (10-4-1) premagal z 42:13. Brez dvoma je Seattle najbolj vroča ekipa zadnjega meseca. Obramba je fantastična, skupaj pa so na zadnjih treh tekmah dosegli neverjetnih 150 točk! Wilson je imel sicer le 171 jardov, a je podal za štiri "touchdowne", Marshawn Lynch pa je priboril 130 jardov in dva "touchdowna". Tako Seahawks kot 49ers imajo že zagotovljeno končnico, zadnji krog pa bo odločil, kdo bo divizijski prvak. Iz NFC so naprej tudi že Green Bay Packers (11-4) in Atlanta Falcons (13-2). Boj za drugi "wild card" pa bo še kako napet: v najboljšem položaju so Minnesota Vikings in Chicago Bears, ki so oboji v nedeljo prišli do devete sezonske zmage. Vikingi so s 23:6 vzeli skalp Texansov, so pa J.J. Watt (favorit za nagrado za najboljšega obrambnega igralca leta) in soigralci Adriana Petersona ustavili pri "vsega" 86 jardih. AP mora tako za nov rekord v pretečenih jardih v sezoni naslednji vikend doseči 208 jardov.

Megatron presegel legendarnega Ricea

Falcons so v soboto dobili "ponedeljkovo" tekmo in potrdili prednost domačega terena v končnici. Detroit Lionse (4-11) so premagali z 31:18. Matt Ryan je imel štiri podaje za "touchdown", a prva zvezda tekme je bil vseeno lovilec pri poraženemu moštvu. Calvin Johnson je ujel kar 225 jardov in ima že tekmo pred koncem sezone 1.892 ujetih jardov. To je nov rekord lige NFL. Presegel je člana hiše slavnih Jerryja Ricea, ki je v dresu 49ers leta 1995 ujel 1.848 jardov. Za Detroit je sezona 2012 veliko razočaranje, so pa lahko ponosni vsaj na svojega Megatrona, ko kličejo Johnsona. "To je dosežek, v katerega je bilo vloženega veliko dela," je strnil Johnson. Naslednjo nedeljo ima priložnost, da preseže magičnih 2.000 jardov. "Padli bodo. Ta fant je res neverjeten," je nad Megatronom navdušen tudi legendarni Rice.

Ne spreglejte