Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
10. 8. 2017,
18.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

olimpijske igre medalja Rio 2016 Peter Kauzer

Četrtek, 10. 8. 2017, 18.50

6 let, 6 mesecev

Se spomnite, ko je Hrastnik norel, Kauzerjeva mama pa je bila v solzah? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Danes mineva natanko leto dni, odkar je Peter Kauzer na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojil tako želeno olimpijsko medaljo. Leto dni pozneje hrastniški junak pravi, da mu še danes ni žal za vsako sekundo, ki jo je moral pretrpeti na treningih.

Tistega večera, 10. 8. 2016, je v njegovem domačem Hrastniku že nekaj ur pred Petrovim nastopom bilo izredno napeto, a pozitivno ozračje. Kauzer je tako z olimpijskih igrah v Pekingu kot v Londonu domov prišel praznih rok. Mnogi so menili, da je to njegova zadnja priložnost. A k sreči ni bilo tako. Peter je kmalu po olimpijskih igrah v Riu napovedal, da bo vztrajal do Tokia, kjer bodo olimpijske igre leta 2020.

Navijači so bili prepričani, da bo medaljo prinesel domov. | Foto: Stanko Gruden, STA Navijači so bili prepričani, da bo medaljo prinesel domov. Foto: Stanko Gruden, STA "Prinesel jo bo"

Kot vedno so bili tudi tokrat vsi zvesti navijači Petra Kauzerja trdno prepričani, da bo Pero, kot ga kličejo prijatelji, domov vendarle prinesel olimpijsko medaljo. "Prinesel je bo. Ni pomembno, katero, samo da jo bo," je bil pred tekmo prepričan eden njegovih navijačev. In prav so imeli. Dejansko je tisti večer Hrastnik dihal za eno osebo – Petra Kauzerja. Še bolj je bila na trnih njegova mama, ki je nastop svojega sina spremljala na kolenih in stiskala pesti.

Še vedno je zelo motiviran

Leto je mimo in Peter Kauzer je osredotočen na nove cilje. "Nikoli ne smeš zaspati na lovorikah," je večkrat dejal 33-letni Kauzer, ki je v kajakaški karavani med najstarejšimi tekmovalci, a zato nič počasnejši od deset ali še več let mlajših mladeničev. Ti na progi pokajo od energije, medtem ko je Kauzer skozi leta postal bolj zrel in preudaren. Dejstvo je, da ima naš kajakaš tudi izreden občutek za vodo, in to s pridom izkorišča.

V letošnji sezoni se mu ni vse izšlo po načrtih. Morda ga kanček sreče čaka prav na letošnjem svetovnem prvenstvu. | Foto: V letošnji sezoni se mu ni vse izšlo po načrtih. Morda ga kanček sreče čaka prav na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Letošnja sezona se do zdaj ni odvijala po njegovih željah. Na EP v domačem Tacnu je ostal brez medalje, vidnejšega rezultata pa ni dosegel niti v svetovnem pokalu. "Zdaj sem malo premislil in pogledal nazaj, katere stvari je treba popraviti za drugi del sezone. Tega se zavedam, tako da sem zelo motiviran za naprej. Zdaj gremo na priprave v Pau, kjer je letos svetovno prvenstvo," nam je pred odhodom v Francijo povedal najboljši slovenski kajakaš zadnjih let.

Večni romantik

V sredo se je dvakratni svetovni prvak ravno vrnil domov s priprav v Pauju Priprave v Pauju je podaljšal za nekaj dni. | Foto: Vid Ponikvar Priprave v Pauju je podaljšal za nekaj dni. Foto: Vid Ponikvar . Kot je dejal, so mu priprave prišle zelo prav in jih je celo za nekaj dni podaljšal. "Mislim, da je bila to pametna odločitev. Dalo se je kakovostno delati, saj na progi ni bilo prevelike gneče. Sicer pa mi je bilo vedno lepo veslati na tej progi. Pot do Pauja je zares dolga in ni se mi zdelo smiselno, da bi samo za en teden prišel tako daleč na priprave."

Od letošnjega svetovnega prvenstva veliko pričakuje, saj mu proga zelo leži. Vsakič, ko je tam na sporedu tekma, jo komaj čaka. "Na tej progi lahko še vedno uporabljaš staro šolo veslanja in si lahko še vedno hitrejši od drugih. Mislim, da bom vedno ostal romantik v kajaku (smeh, op. p.)," je sklenil Kauzer.

Ne spreglejte