Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2015,
13.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Benjamin Savšek

Sobota, 8. 8. 2015, 13.18

7 let, 12 mesecev

Savšek vesel novih stopničk, s svojo vožnjo pa ni bil zadovoljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odličen kajakaško-kanuistični konec tedna se nadaljuje. Tokrat se je izkazal Benjamin Savšek, ki je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu osvojil tretje mesto

Benjamin Savšek je za zmagovalcem, Francozom Denisom Gargaudom Chanutom, je zaostal 2,95 sekunde. Drugi je bil Slovak Matej Benuš z 2,02 sekunde zaostanka. V finalu je veslal tudi Luka Božič, ki je bil z dobrimi devetimi sekundami zamude 10.

"V zadnjih protitočnih vratcih bi lahko izboljšal nastop" "Zelo sem vesel, da sem se spet uvrstil na stopničke. Čaka me še zadnja tekma svetovnega pokala v Pauju, kjer bodo štele dvojne točke. Ta bo tudi odločilna za skupni seštevek v svetovnem pokalu. Sem pa zelo vesel, da sem letos že tolikokrat stal na stopničkah, spodletelo mi je le v Liptovskem Mikulašu. Upam, da bo šlo tako dobro do konca sezone," je povedal Savšek.

Ta s finalno vožnjo ni bil ravno zadovoljen zaradi nekaj napakic na progi. "Videl sem, da sem imel velik zaostanek za takrat vodilnim v cilju, tako da sem malo zmajeval z glavo. Vedel sem, da bi predvsem v zadnjih protitočnih vratcih lahko izboljšal nastop, saj sem tam pustil precej dragocenega časa. Tako sem bil zaradi tega malce slabše volje. Ampak rezultatsko sem zelo zadovoljen," je še dejal Savšek, ki je bil letos na stopničkah še na evropskem prvenstvu (zmaga), na tekmi svetovnega pokala v Pragi (drugo mesto) in v Krakovu (tretje mesto).

Savšek po tekmi v Španiji ostaja visoko tudi v skupnem seštevku pokala, saj s 184 točkami zaseda tretje mesto. Vodilni kanuist svetovnega pokala je Čeh Stanislav Ježek, ki ima 190 točk, drugi pa je Benuš s 189 točkami.

Danes je v finalu med kajakaši veslal še Peter Kauzer in bil na koncu sedmi s 4,05 sekunde zaostanka za zmagovalcem, Francozom Borisom Neveujem. Drugo mesto je osvojil Španec Samuel Hernanz s 0,55 sekunde zaostanka, tretje pa Avstralec Lucien Delfour, ki je zaostal 1,44 sekunde.

Peter Kauzer: Pač, ni se izšlo "Vožnja je bila slaba. Hotel sem popraviti napake, ki sem jih delal prej, ampak že od starta čoln ni stekel. V drugih vratcih me je zalilo, nisem ničesar videl, tako da sem izgubil ritem. Poskusil sem ga dobiti nazaj, ampak sem se v bistvu bolj 'matral' na progi. Škoda, ker mi je polfinalna vožnja dala veliko motivacije, saj sem bil takrat najhitrejši. Pač, ni se izšlo, ampak sem zadovoljen s finalom in s tem, da se v čolnu končno počutim v redu," pravi Kauzer.

V polfinalu so izpadli Simon Brus, ki je bil 20., Janoš Peterlin s 30. in Martin Srabotnik z 38. mestom. Med kanuisti je bil v polfinalu Jure Lenarčič 22., Anže Berčič pa 29.

V nedeljo nastop v polfinalu kajakašic čaka Evo Terčelj in Uršo Kragelj, med polfinalisti kanuističnih dvojcev pa bosta tekmovala Luka Božič in Sašo Taljat.

Med kanuistkami je slavila Avstralka Jessica Fox pred Čehinjo Katerino Hoškovo in Britanko Kimberley Woods.

Ne spreglejte