Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
12. 9. 2013,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Benjamin Savšek Anže Berčič

Četrtek, 12. 9. 2013, 18.32

8 let

Savšek po kvalifikacijah na vrhu, Berčič napoveduje vojno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V popoldanskem delu kvalifikacij svetovnega prvenstva v Pragi so se pomerili še kanuisti. V polfinale sta se uvrstila Benjamin Savšek in Anže Berčič.

V kvalifikacijah kanuistov, kjer je bilo na štartu 72 tekmovalcev, sta blestela Benjamin Savšek in letos naš najboljši kanuist Anže Berčič. Nekoliko slabše je šlo Luki Božiču, ta je končal na 39. mestu in tako ostal brez polfinala.

Savšek je znova dokazal, da mu je proga v Pragi pisana na kožo, saj je v kvalifikacijah dosegel najboljši čas. Drugi je bil Britanec Mark Proctor, tretji pa je bil najboljši kanuist vseh časov Michal Martikan. Že lani je v Pragi na tekmi svetovnega pokala slavil svojo prvo zmago, dve leti pred tem pa si je priveslal drugo mesto. Tudi tokrat je ljubljanski kanuist dal vsem tekmecem vedeti, da bo treba nanj še kako računati. Savšek je v letošnji sezoni tekmoval zelo dobro, vendar mu je zmeraj nekaj malega zmanjkalo za vrhunski rezultat. Morda mu bo to uspelo na najpomembnejši tekmi sezone. "Že v prvem teku mi je čoln lepo stekel. Bilo je tekoče in brez kazenskih sekund. Sicer gre jutri vse znova. Pravzaprav bom začel iz ničle, tako da je pred mano še kar nekaj nalog, preden bom prišel do končnega rezultata. Bi bilo pa dobo, da bi mi uspevale takšne vožnje vse do sobote," je zadovoljen razlagal Savšek, ki poudarja, da bo treba v polfinalu, tako kot v kvalifikacijah, peljati z glavo in brez večjih napak. "Proga mi zares ustreza, ampak zmeraj je nova postavitev, tako da so na progi vsakič nove pasti. Sicer imam tukaj zelo lepe rezultate in upam, da bodo zdaj še lepši," je optimistično sklenil Savšek.

Svoje vrhunske vožnje nadaljuje tudi Anže Berčič, ki ima letos že dve zmagi na svetovnih pokalih. Berčič je kvalifikacije končal na četrtem mestu. V primerjavi s Savškom mu v Pragi še ni uspelo doseči vrhunskega rezultata, še najboljši je bila lani na tekmi svetovnega pokala, ko je zasedel 14. mesto. Berčič je za klubskim kolegom zaostal nekaj več kot dve sekundi in tudi on pokazal, da meri na visoka mesta na tem svetovnem prvenstvu. "Zelo dobre kvalifikacije. Ta teden, ko sem treniral, se nisem najbolje počutil, bolje je bilo le zadnjih pet minut zadnjega treninga. Očitno se je to poznalo, saj mi je uspela že prva kvalifikacijska vožnja. Sicer nisem imel občutka, da bom tako hiter. Druga vožnja je bila nekoliko bolj zadržana, a občutki so dobri. Jutri napadamo naprej," je takoj po kvalifikacijah povedal Berčič, ki v polfinalu napoveduje pravo vojno za uvrstitev v polfinale.

Luki Božiču žal ni uspelo tisto, kar si je zadal na začetku dneva. To je zanj najslabši rezultat v letošnji sezoni, saj se je pred tem vedno uvrstil vsaj v polfinale. "Zjutraj sem se zelo dobro počutil, tudi na veslanju mi je šlo dobro, tako da res ne vem, kaj je šlo narobe. Vem, da so na svetovnem prvenstvu vsi zelo dobro pripravljeni, vendar takšnega rezultata nisem pričakoval," je bil nekoliko razočaran po kvalifikacijah primorski kanuist, ki ga čaka še nastop v dvojcu skupaj s Sašem Taljatem.

Jutri bodo zjutraj na vrsti kvalifikacijske vožnje za kajakašice in dvojce, popoldne pa se bodo na progo podali še kanuisti in kajakaši, ko jih čaka polfinalna vožnja. Obeta se nam pester dan slovenskih nastopov.

Ne spreglejte