Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 10. 2014,
11.30

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sašo Bertoncelj konj z ročaji svetovno prvenstvo finale

Četrtek, 9. 10. 2014, 11.30

2 leti, 5 mesecev

Sašo Bertoncelj: Prepotentno bi bilo napovedovati medaljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Telovadec Sašo Bertoncelj si je finale najboljše osmerice na konju z ročaji pritelovadil s tretjo oceno kvalifikacij, kar pomeni, da bo v finalu eden od favoritov za kolajne.

"Ne, nič se mi ne vleče. Čas od kvalifikacij mi zelo hitro mineva, ni mi dolgčas, saj moram še malo potrenirati. Vadim dvakrat na dan, kakšen popoldan si premišljeno vzamem tudi prosto, da se malo zamotim. Paziti je treba, da se ne ženeš preveč, ker sicer lahko hitro pregoriš," je uvodoma iz Nanninga v domovino sporočil Bertoncelj.

"Treninge sem posvetil zlasti vadbi težje sestave na konju s težavnostjo 16,700 ali 16,800 točke. Ne morem reči, da že imam popolno izvedbo, a za menoj je že nekaj uspešnih celih sestav. Mislim, da ne bo težav, četudi bi moral v finalu nastopiti s težjo vajo. Dan pred tekmo bom poskušal izvesti še eno vajo z dobro izvedbo, da bom imel več motivacije za tekmo," je pojasnil Škofjeločan, ki pa bo na tekmi vsekakor taktiziral, saj pravi, da bi se bilo nespametno kar zagnati s težjo sestavo, če bi ocenil, da lahko tudi z lažjo s težavnostjo 16,500 točke, s katero je uspešno nastopil v kvalifikacijah, poseže med dobitnike kolajn.

Priložnost za taktiziranje

Žreb je namreč določil, da gre na orodje zadnji, osmi. "Zagotovo bom taktiziral. Miselno sem se pripravil na nastop s težjo sestavo, če pa bo le možnost, odvisno od tega, kako se bo izšla tekma prej, pa bom nastopil z lažjo. Bila bi traparija, če bi se kar zagnal s težjo. Sploh če se bo izkazalo, da lahko tudi z lažjo pridem do kolajne," pred finalom razmišlja Bertoncelj, ki pa se zaveda, da tudi lažja sestava ni mačji kašelj: "Ne ena ne druga nista kar tako. Pričakujem napeto in težko tekmo, vsekakor ne bo lahko, zagotovo bo prisotna živčnost in treba bo ostati miren in zbran do konca."

Telovadec Narodnega doma se zaveda, da ima dejstvo, da gre na orodje zadnji, tako prednosti kot slabosti. "Sliši se že lepo, da lahko na koncu taktiziraš, ampak po drugi strani pa je to velik stres. Gledaš, spremljaš celotno tekmo in vidiš: ali vsi pred tabo opravijo fenomenalno in je letvica postavljena izredno visoko ali pa vsi popadajo s konja, pa ne veš, zakaj, in se še bolj treseš.

Medalja bi bila pika na i

"Psihološko se bo treba dobro zbrati in odmisliti vse negativne stvari," opozarja Bertoncelj, ki pa se finalnega nastopa že zelo veseli.

"Mislim, da bo tekma prišla ravno ob pravem času, vmes sem uspešno treniral, zdaj se bom lahko do tekme v miru zbral," je razkril 30-letnik in o svojih ciljih v finalu napovedal: "Na tako močni tekmi na tako visoki ravni bi bilo zelo prepotentno napovedovati medaljo. Moj cilj je narediti vajo, kot je treba, dobro odtekmovati. V vsakem primeru sem pripravljen tvegati, če bi to pomenilo, da lahko posežem po medalji. Zagotovo bom malo razočaran, če mi vaja ne bo uspela, je pa res, da je cilj, ki sem si ga zadal pred sezono, že dosežen. Po operaciji komolca in vseh težavah sem iz sezone s kolajno z evropskega prvenstva izvlekel več, kot sem si upal pomisliti. Medalja bi bila res samo še pika na i, o kateri lahko sanjam."

Ne spreglejte