Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
22. 3. 2012,
16.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sara Hutinski Nova KBM Branik

Četrtek, 22. 3. 2012, 16.26

8 let

Sara Hutinski: Smo favoritinje, 3:0 bo v našo korist

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Blokerka Nove KBM Branik Sara Hutinski bo s soigralkami v petek začela z lovom na 11. naslov državnih prvakinj. Nasprotnice bodo njihove večne rivalke iz Kamnika Calcit Volleyball.

Oba finalista sta se v izločilnih bojih 1. DOL Radenske Naturelle do finala skorajda sprehodila. Nekaj težav so imele le Kamničanke, ki so v polfinalu imele nekaj težav s Koprčankami. Po, v letošnji sezoni, že osvojenemu pokalu in zmagoslavju v srednjeevropske lige, so Mariborčanke odločene sezono zaključiti še s tretjo lovoriko. To ne bo lahko, saj jim bodo v finalni seriji nasproti stale stare znanke iz Kamnika. ''Stanje v ekipi je dobro, imamo nekaj manjših težav s poškodbami, ki pa ne bi smele vplivati na našo igro v finalu. Priprave ne potekajo nič drugače kot priprave na katerokoli drugo finale. Dela se predvsem na uigravanju ekipe in seveda taktični pripravi,'' je za uvod dejala blokerka Nove KBM Sara Hutinski.

Hutinskijeva porazu Kamničank v polfinalu proti Luki Koper in posledično podaljšanju poti do finala, ne daje velikega pomena: ''Malce smo bile presenečene, ampak odbojka je tak šport, trenutek nezbranosti in rezultat se lahko nasprotniku v prid. Kamničanke, kljub temu manjšemu spodrsljaju, v finalu ne bodo nič manj nevarne kot bi bile brez njega.'' Tudi ''bankirke'' so v 4. krogu modre skupine bile poražene v Kopru (3:0), a je poraz prišel ob pravem času, saj se je nato njihova forma naglo dvignila.

Kljub temu, da razmerje zmag in porazov na medsebojnih obračunih v letošnji sezoni le 2:1 za Novo KBM in so bili vsi kot po pravilu zelo izenačeni, dva od teh je odločala ''loterija'', pa naša sogovornica pričakuje, da se bo finalna serija končala že po treh tekmah: '' Pričakujem trdo borbo na obeh straneh mreže. Prepričana sem, da bodo navijači navdušeni, saj se bodo v finalu srečale največje nasprotnice v slovenski ligi. Smo favoritinje, zato pričakujem 3:0 v našo korist.'' Če bo temu res tako, se bodo Štajerke veselile že svojega 11 naslova državnih prvakinj, na drugi strani pa bi Kamničanke ostale pri enem samem.

Da preti pri Kamničankah največja nevarnost s strani korektorice Tjaše Turnšek, se je strinja tudi 20-letna blokerka: ''Seveda, Tjaša Turnšek je dobra in zelo močna napadalka, ki daje na tekmah pri Calcitu največ točk. Zelo pomembno bo, da jo zaustavimo in ji ne pustimo, da se razigra. Lotile se je pa bomo predvsem z dobrim in čvrstim blokom.''

Prva tekma finalne serije med Novo KBM in Calcitom Volleyballom bo v petek ob 18. uri v dvorani Lukna. Vstop v dvorano bo prost.

Ne spreglejte