Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2019,
16.39

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Dina Averina svetovno prvenstvo ritmična gimnastika

Sobota, 21. 9. 2019, 16.39

4 leta, 7 mesecev

SP v ritmični gimnastiki, Baku

Ruskim ritmičarkam še sedma zmaga na SP v Bakuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Dina Averina | Dina Averina je postala kraljica mnogoboja, zdaj pa so Rusinje osvojile še naslov prvakinj v skupinskih sestavah. | Foto Getty Images

Dina Averina je postala kraljica mnogoboja, zdaj pa so Rusinje osvojile še naslov prvakinj v skupinskih sestavah.

Foto: Getty Images

Ruske ritmičarke so na 37. svetovnem prvenstvu v Bakuju za zdaj nepremagljive. Potem ko so med posameznicami osvojile ekipni naslov, Dina Averina je postala kraljica mnogoboja in dodala še tri zlate kolajne v finalih, eno pa Jekaterina Seleznjova, so danes osvojile še naslov prvakinj v skupinskih sestavah. Skupno imajo že sedem zmag.

V boju za naslov v skupinskih sestavah so Rusinje, ki so si poleg Bolgark in Italijank že na lanskem svetovnem prvenstvu v Sofiji priborile olimpijsko vozovnico, zmagale z 58,700 točke, srebro so osvojile gostiteljice naslednjih olimpijskih iger Japonke (58,200), bron pa Bolgarke (58,000).

Rusinje so bile najboljše v sestavi s petimi žogami, Japonke pa v vaji s tremi obroči in dvema paroma kijev.

Slovenke ne nastopajo v skupinskih sestavah, ker se na prvem kvalifikacijskem situ za olimpijske igre, lanskem SP, niso prebile med najboljših 24 ekip. Pristale so na 26. mestu.

Zato pa je Mednarodna gimnastična zveza (Fig) po tekmovanju že objavila seznam reprezentanc, ki so si na tem SP priborile olimpijski nastop v skupinskih sestavah. Poleg Rusinj, Italijank in Bolgark, ki so si pot v Tokio zagotovile že na SP 2018, so se na seznam danes uvrstile še Japonke, Belorusinje, Izraelke, Kitajke in Azerbajdžanke. Skupno bo na olimpijskem turnirju nastopilo 14 ekip v skupinskih sestavah.

Znan seznam držav, ki so si zagotovile pot v Tokio

Zveza Fig je po končanem tekmovanju posameznic že objavila tudi seznam držav, ki so si zagotovile pot v Tokio med posameznicami. Najboljših 16 iz finala mnogoboja ima vozovnico na OI 2020. Na seznamu sta po dve ruski, izraelski, bolgarski, ukrajinski, italijanski, ameriški ter beloruski ritmičarki ter po ena japonska in azerbajdžanska predstavnica, je v petek zvečer objavila mednarodna zveza.

Na njem za zdaj ni Slovenije, čeprav je že zdaj praktično jasno, da je Jekaterina Vedenejeva, telovadka iz Irkutska, ki od lani brani slovenske barve, Sloveniji s 17. mestom v mnogoboju priborila olimpijski nastop, ker gostiteljica iger Japonska ne bo potrebovala posebnega povabila, ki ji sicer pripada. A treba bo počakati na uradno objavo.

Svetovno prvenstvo v Azerbajdžanu, kvalifikacijsko za OI 2020 v Tokiu, se bo končalo v nedeljo s finalnimi nastopi skupinskih sestav.

Preberite še:

Jekatarina Vedenejeva
Sportal Slovenska ritmika za zdaj še brez OI 2020
Jekaterina Vedenejeva
Sportal Dina Averina še tretjič zaporedoma kraljica mnogoboja, Vedenejeva blizu OI
Jekatarina Vedenejeva
Sportal Rusinjam vseh pet zlatih odličij, Vedenejeva ohranja olimpijsko upanje za Slovenijo
Ne spreglejte