Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 12. 2019,
23.05

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,27

1

Natisni članek

Savdska Arabija Anthony Joshua Andy Ruiz Jr.

Sobota, 7. 12. 2019, 23.05

4 leta, 4 mesece

Andy Ruiz Jr. vs. Anthony Joshua

Vrnil mu je: Anthony Joshua je spet na prestolu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,27

1

Anthony Joshua | Anthony Joshua je spet vladar težke kategorije. | Foto Reuters

Anthony Joshua je spet vladar težke kategorije.

Foto: Reuters

Angleški boksar Anthony Joshua se je vrnil na prestol težke kategorije. V Savdski Arabiji je po enotni sodniški odločitvi (118:110 118:110 119:109) premagal Američana Andyja Ruiza Jr. in mu vrnil za šokanten junijski poraz v New Yorku. Anglež si je s tem okoli pasu spet nadel pasove za svetovnega prvaka po različicah WBA, WBO, IBF in IBO ter v žep pospravil 80 milijonov evrov. Zdaj že nekdanji prvak se bo moral potolažiti z nekaj več kot desetimi milijoni evrov, kar roko na srce tudi ni drobiž.

Joshua je popravil napake in z res odlično taktično predstavo, ki je spominjala na predstave Vladimirja Klička, brez težav ugnal Ruiza. Tako mu je po hitrem postopku odvzel pasove in še drugič postal svetovni prvak težke kategorije. Anglež, ki je bil več kot pet kilogramov lažji kot junija, se je več gibal, s svojim levim direktom si je nabiral točke, ob tem pa Američanu ni dovolil priti v borbo. "Prvič je bilo tako lepo, da sem moral to storiti še enkrat," je ob vrnitvi na prestol povedal presrečni Joshua, ki je s svojo ekipo do potankosti preučil nasprotnika in ga v drugem poskusu deklasiral.

Andy Ruiz na drugem dvoboju ni imel možnosti. | Foto: Reuters Andy Ruiz na drugem dvoboju ni imel možnosti. Foto: Reuters

"Naš načrt je bil zadevati in ob tem ne prejeti udarca. Mislim, da nam je uspela mojstrska predstava. Nikoli nisem spremenil mišljenja. Tudi po porazu ne. Ostal sem lačen in skromen. Želim se zahvaliti Ruizu in njegovi družini, vsem v Savdski Arabiji, vsem navijačem, ki ste prišli tako daleč, bogu, Eddieju in Barryju Hearnu ter Robu McCrackenu," je dodal.

Taktika Joshue, ki mu je na koncu prinesla gladko zmago:

Med vrsticami priznal, da se zadeve ni lotil pravilno

Razočarani Ruiz je po pol leta vladanja moral predati krono. Mogoče je na vse skupaj vplivala tudi njegova teža. Tehtal je 128 kilogramov, kar je sedem kilogramov več kot poleti. "Nočem iskati izgovorov. Če bova v ring stopila še tretjič, bom v svojem najboljšem mogočem stanju. Že zdaj sem mislil, da bo tako, a naslednjič bom res pripravljen. Preveč sem ga lovil, namesto da bi mu krajšal kote. Tudi roke me niso ubogale, čutil sem, kot da nisem zmožen narediti kombinacij, ki jih ponavadi."

Fotogalerija z dvoboja v Savdski Arabiji:

Leta 2020 se obetata vsaj dve poslastici

Tako prvi kot drugi si želita še tretjega dvoboja, a vprašanje je, ali se bo to zgodilo, saj si boksarski navijači v letu 2020 obetajo kar nekaj poslastic. Ena izmed teh bo drugi polčas med Deontayem Wilderjem in Tysonom Furyjem, zmagovalec tega dvoboja pa bi se lahko udaril ravno z Joshuo, saj si Anglež želi tudi pasu po verziji WBC, ki ga ima že dolgo v lasti Wilder.

Hrvat ostaja neporažen

V borilnem spektaklu v Diriyah Areni je že svojo deseto zmago dosegel hrvaški šampion Filip Hrgović, ki je v tretji rundi dvoboja težke kategorije odpihnil Američana Erica Molino in še tretjič ubranil naslov mednarodnega WBC-prvaka. To je bila za hrvaškega boksarja še deseta zmaga med profesionalci, poraza še ne pozna.

Če bo Filip Hrgović tako nadaljeval, se bo slej ko prej znašel tudi v dvoboju za svetovni naslov v eni izmed organizacij težke kategorije. | Foto: Reuters Če bo Filip Hrgović tako nadaljeval, se bo slej ko prej znašel tudi v dvoboju za svetovni naslov v eni izmed organizacij težke kategorije. Foto: Reuters

"Zadovoljen sem z nastopom. Izredno spoštujem Molino, ki je privolil v dvoboj po tem, ko ni hotel nihče drug. A kdo bi se želel boriti z živaljo, hitro vidiš, da ne gre, in hočeš zbežati," je takoj po dvoboju povedal hrvaški boksar in o očitkih, da si je do zmage pomagal z nedovoljenimi udarci v zatilje, povedal naslednje: "To je vojna, uporabil sem vsa svoja orožja. Obrnil mi je hrbet, to je običajen udarec, sploh pa je sodnik tukaj zato, da kaznuje prepovedano."

Konec dvoboja med Hrvatom in Američanom:

Nove zmage, že 26. v svojem 27. dvoboju, se je razveselil tudi Dillian Whyte, ki je bil po sodniški odločitvi boljši od Poljaka Mariuzsa Wacha, Aleksander Povetkin in Michael Hunter pa sta se razšla z remijem.

Preberite še:

Anthony Joshua Andy Ruiz Jr.
Sportal Ogromna razlika v teži da misliti, hrvaška žival išče novo žrtev #video
Joshua Ruiz 1
Sportal Angleški orjak nasmejan do ušes, koliko časa še? #video
Ne spreglejte