Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 11. 2015,
18.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ronda Rousey Holly Holm UFC

Četrtek, 19. 11. 2015, 18.32

6 let, 7 mesecev

Ronda Rousey "tepena" tudi na socialnih omrežjih, v bran ji je stopil Mayweather

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ameriška borka Ronda Rousey je morala po senzacionalnem porazu na turnirju UFC 193 pretrpeti tudi nekaj zbadanja na socialnih omrežjih. V ring se bo lahko vrnila šele čez pol leta.

Potem ko je veliko zvezdnico mešanih borilnih veščin konec prejšnjega tedna v ringu v Avstraliji suvereno porazila njena rojakinja Holly Holm, so se na Rouseyjevo spravili še številni spletni komentatorji. Zaradi njenih samozavestnih nastopov pred zadnjim dvobojem, v katerih ni skoparila s t. i. "trash talkom", niso bili nič kaj prizanesljivi.

Ljudje so lahko na družabnih omrežjih zelo kruti Bolj ali manj posrečene odzive so zbrali na spletni strani thechive.com, troli, ki so se spravili na zdaj že nekdanjo prvakinjo bantamske kategoriji UFC-ja, pa so razjezili celo neporaženega boksarskega kralja velterske kategorije Floyda Mayweatherja jr., ki je imel pred časom z Rondo v medijih nekakšen verbalni spopad.

Mayweather se je z Rondo prerekal, zdaj ji stoji ob strani "Pravi šampioni se znajo vrniti tudi po takšnem porazu," je ameriškim medijem povedal Floyd in se pridružil tistim, ki superzvezdnici želijo čimprejšnjo vrnitev. O iskrenost njegovih besed marsikdo dvomi, hkrati pa se postavlja vprašanje, kaj pravzaprav sploh ve o vračanju po porazih, saj v profesionalni karieri ni doživel nobenega. Kakorkoli že, Rondine vrnitve v ring, kot kaže, ne bo vsaj pol leta, saj je zdravniška komisija borilne organizacije UFC Rouseyjevi po težkem nokavtu v drugi rundi dvoboja v Avstraliji, zaradi katerega je morala noč preživeti v melbournski bolnišnici, zapovedala 180-dnevno mirovanje.

Tudi Holmova brani nekdanjo prvakinjo Rouseyjeva je prek družabnih omrežij navijačem sporočila, da se bo vrnila, za povratni dvoboj pa se zanima tudi nova prvakinja Holmova, ki je po zmagi prav tako stopila v bran tekmici. "Ronda je bila zelo dominantna prvakinja in ta šport dvignila na novo raven. Tudi tega dvoboja ne bi bilo, če ji ne bi uspelo doseči vsega, kar je. Zelo jo spoštujem," je v pogovoru za TMZ Sports povedala Holmova. Dodala je, da je kljub temu ponosna na svojo zmago in predvsem svoj nadvse prepričljiv nastop, a "to ne pomeni, da ji želim kaj hudega".

Ponudbe Hollywooda in teorije zarote Rouseyjeva, ki je 12 poklicnih dvobojev v osemkotni kletki UFC-ja dobila predčasno, si v dvoboju s Holmovo ni bila podobna. Proti nekdanji boksarki je delovala povsem nebogljeno, zato ne manjka teorij zarote. Oglasil se je nekdanji rokoborec (WWE) Danny Figueroa, znan po vzdevku Taz, ki je za radio CBS predstavil teorijo, da je Rouseyjeva, ki je dobila nekaj mikavnih ponudb iz Hollywooda, preprosto morala oddati šampionski pas.

"Ne vem, zakaj ljudje tega ne vidijo. To se v rokoborski industriji dogaja že vrsto let. Če si želi dekle vzeti premor, posneti film ali karkoli že, si v organizaciji, kot je UFC, ne morejo privoščiti pet, šest ali sedem mesecev čakanja, da se vrne v ring. To je slabo za posel in pas ji je treba nekako vzeti," je povedal, nato pa razkril še svoje sume, da je bil dvoboj v Avstraliji zrežiran in da je Rouseyjeva Holmovi prepustila zmago.

"Zgodilo se je tisto, kar smo pričakovali" Za Tazove navedbe seveda ni nobenih dokazov, gre najbrž bolj za nejevero, da je borka, ki je še prejšnji teden veljala za "nepremagljivo", "najnevarnejšo žensko na svetu", izgubila tako spektakularno. Potek dvoboja je celo napovedala v satirični pogovorni oddaji The Tonight Show z Jimmyjem Fallonom.

Bolj gre verjeti trenerju Holly Holm Gregu Jacksonu, ki je po zmagi svoje varovanke pojasnil: "Zgodilo se je tisto, kar smo pričakovali. Gre seveda za izjemno športnico, ki jo zelo spoštujemo, a dolgo ji je uspevalo zmagovati z istim načinom borbe. To smo izkoristili. Brez strahospoštovanja smo skovali strategijo, ki nam je prinesla zmago."

Ne spreglejte