Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

1 DOL odbojka Calcit Ljubljana Nova KBM Branik OK Formis UOK Vital Ljubljana Kema Puconci Luka Koper

Petek, 2. 10. 2015, 9.20

4 leta, 2 meseca

Rogožanke odščipnile točko Vitalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Deseti krog državnega odbojkarskega prvenstva pri ženskah, za razliko od prejšnjega kola, ko so odbojkarice GEN-I Volleyja premagale slovenske prvakinje, ni prinesel kakšnega presenečenja.

Vse ekipe z vrha lestvice prišle do prepričljivih zmag. Še največ težav so imele igralke ljubljanskega UOK Vitala, ki so ekipi Formisa oddale točko. Gledalci na Galjevici so videli zanimiv obračun z veliko preobrati.

Ljubljančanke, ki so igrale brez kapetanke Nine Vogrič, so znova zelo dobro servirale in z začetnimi udarci dosegle 21 točk, po drugi strani pa tokrat niso bile razpoložene v bloku, predvsem pa ne na sprejemu. Pri Rogožankah, ki iz tekme v tekmo dokazujejo, da uvodni prvenstveni porazi niso pravo merilo njihove kakovosti, je bila nezaustavljiva Maja Desy Vahen, ki je dosegla kar 27 točk, Katja Karin Pintarič pa jih je dodala 20. Pri Vitalu velja omeniti kar 14 točk podajalke Marine Crnjac, ki je z odličnimi začetnimi udarci svoji ekipi prinesla zmago tako v tretjem kot v petem nizu.

Zanimivo tekmo je bilo moč spremljati tudi v Braslovčah, kamor so slovenske prvakinje, ki so v goste k Braslovčam, k jih znova vodi Zoran Jerončič, prišle po dveh zaporednih porazih v domačem prvenstvu in nekoliko utrujene po četrtkovi tekmi lige prvakinj proti VakifBanku iz Carigrada. Kljub temu, da so se domačinke v prvem in tretjem nizu dobro upirale, zmaga Calcita, ki je prevladoval tako v bloku kot v napadu, ni bila vprašljiva.

Novogoriške odbojkarice so v dvoboju s Kemo iz Puconcev dosegle še tretjo zaporedno zmago in še naprej ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Z izjemo prvega niza, ki so ga s 25:23 dobile Pucončanke in prvega dela drugega niza, ko sta bili ekipi izenačeni do 10. točke, so na igrišču povsem prevladale gostiteljice, ki so zelo dobro servirale, v protinapadih pa sta bili uspešni predvsem Valenčičeva in Aumannova. Na drugi strani mreže je korak držala Iva Škraban z 18 točkami.

Odbojkarice Zgornje Gorenjske in Alianse-Šempeter so bile na srečanjih proti Novi KBM Braniku in Luki Koper povsem brez moči. Mariborčanke so Gorenjkam v prvem in tretjem nizu dopustile le 10, oz. 11 točk, v drugem nizu pa so gostje zbrale 17. točk. Podobno je bilo na obračunu v Šempetru, kjer so Primorke prepričljivo dobile prva dva niza, v tretjem pa so igralke Luke Kopra nekoliko popustile in si zmago priigrale v sami končnici.

Ne spreglejte