Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
19. 11. 2012,
20.58

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NFL New England Patriots Peyton Manning

Ponedeljek, 19. 11. 2012, 20.58

5 let, 2 meseca

Rekorden večer Patsov, Shauba in Manninga

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Patriots, Ravens, Texans, Broncos in Falcons so že po dobri polovici sezone na pragu končnice lige NFL. Za njimi so srečanja 11. tedna, ki je ponudil vrsto presežkov.

Po enajstem tednu lige NFL se zdi, da ima vsaj pet moštev že zagotovoljeno uvrstitev v končnico. Divizijo AFC vzhod dobivajo New England Patriots. Do sedme zmage so prišli z atomskim napadom - Indianapolis Colts so premagali z 59:24. Poraženci lanskega Super Bowla so izenačili svoj rekord po doseženih točkah ne eni tekmi. Tom Brady je podal za tri "touchdowne", skrbi jih lahko le zlom roke Roba Gronkowskega.

V diviziji AFC sever smo prav ta teden videli derbi med Baltimore Ravens in Pittsburgh Steelers. Kot vselej med tema dvema tekmecema je šlo za obrambno bitko. S 13:10 so jo dobili Ravens, ki imajo tako osem zmag, Steelers jim sledijo s šestimi. Obojim torej dobro kaže za končnico, a Pittsburgh naj bi bil še nekaj tekem brez prvega podajalca Bena Roethlisbergerja (izpah rame in poškodba reber). Zanj prave zamenjave nimajo.

V diviziji AFC Jug najdemo najboljšo ekipo konference - Houston Texans. Tokrat v obrambi niso bili najboljši, a so toliko bolje igrali v napadu. Jacksonville Jaguars so premagali s 43:37. A šele po preobratu oziroma po podaljšku! Matt Shaub je vrgel pet "touchdownov" in podal za 527 jardov, kar je izenačenje drugega najboljšega dosežka podajalca na eni tekmi. Le Norm van Broclin je leta 1951 za Los Angeles Rams vrgel več jardov - 554.

Denver Broncos so do divizijske zmage prišli proti San Diego Chargersom (30:23). Imajo sedem zmag oziroma tri več od ekipe, ki že nekaj let ne izpolnjuje pričakovanj, a še kar vztraja z isto trenersko zasedbo. Podajalec Denverja Peyton Manning je dosegel svojo že 148. zmago v karieri in se izenačil na drugem mestu večne lestvice - s svojim sedanjim šefom Johnom Elwayem. Obenem je na drugem mestu seznama podajalcev z največ "touchdowni" (več jih je vrgel le Brett Favre).

Bolj tesno je v divizijah konference NFC. Razen v NFC jug, kjer Atlanta Falcons z deveto zmago ostajajo tri pred Tampo Bay Buccaneers. Nogometaši iz Atlante so se po prvem sezonskem porazu hitro pobrali. Arizono Cardinals, ki je le še bleda senca odlične ekipe iz uvodnega meseca, so premagali s 23:19. A tudi Falcons tokrat niso blesteli. Po prvem polčasu so zaostajali z 0:13, Matt Ryan pa je imel pet prestreženih podaj. A jim je uspel preobrat, Michael Turner pa je sedem minut pred koncem pritekel "touchdown" za zmago.

V NFC vzhod so vodilni New York Giants (6-4) po dveh porazih ta teden počivali. Dallas Cowboys so se jim približali na zmago zaostanka, Washington Redskins, ki so premagali Philadelphio Eagles, pa na dve. V NFC zahod se v drugi polovici sezone obeta obračun med San Francisco 49ers in Seattle Seahawks, v NFC sever pa imajo za zdaj možnosti za končnico kar tri ekipe: Chicago Bears, Green Bay Packers in Minnesota Vikings.

Ne spreglejte