Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2014,
12.37

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sašo Bertoncelj konj z ročaji

Nedelja, 20. 4. 2014, 12.37

2 leti, 5 mesecev

Raje bi bil brez bolečin, pa četudi mu spodleti na vseh tekmah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sašo Bertoncelj je po Mitji Petkovšku še drugi Slovenec, ki mu je žal spodletelo pred domačim občinstvom v veliki tivolski dvorani. A kot pravi, mu ni mar spodrsljajov, da bi se le bolečine končale.

"Žalosten sem bil zaradi Mitjevega ponesrečena nastopa, a tega nisem občutil kot dodatno breme. Ta trenutek imam toliko težav sam s sabo, da se z drugimi ne morem ukvarjati," je po padcu s konja z ročaji, kar ga je z oceno 13,925 oddaljilo od zmagovalnega odra (končal je na sedmem mestu), povedal naš najboljši konjenik Sašo Bertoncelj, ki je lani na tem orodju slavil prepričljivo zmago.

Brez protibolečinskih tablet ne more trenirati "Napaka je bila povsem na moji strani. Morda sem nastop začel preveč dobro in sem šel preveč ležerno v element na enem ročaju. Ko sem opazil, da mi zmanjkuje hitrosti, je bilo prepozno, zadeve nisem mogel več rešiti. Med elementom sem se prijel za prst in nisem več mogel tapkati po konju, da bi izvlekel roko. Padec je bil neizbežen," je dejal 29-letni Bertoncelj, ki se tako kot večina slovenskih telovadcev z višjim Emšom spopada z vrsto zdravstvenih težav. "Zadeve se kar nočejo urediti. Kljub artroskopski operaciji levega komolca bolečine kar ne popustijo. Vse skupaj se vleče že pol leta in je zdaj privedlo že do točke, ko brez protibolečinskih tablet ne morem več trenirati."

Želel bi si več podpore, tudi medijske Za zdaj o bližajočem se evropskem prvenstvu, ki bo konec maja v bolgarski Sofiji, še ne razmišlja. "Če bi gledal samo tokratni nastop na konju, potem so moji obeti na evropskem prvenstvu zelo slabi, a se zavedam, da bi se z dobro izvedbo vaje lahko uvrstil v finale, tam pa je vse mogoče. Lahko vsi popadajo s konja in sem v igri za medaljo, lahko pa uspe vsem in šele 15.500 točk zadostuje za medaljo. Trenutno zelo težko razmišljam o rezultatih in ciljih, saj se borim sam s sabo in s tem, da sploh lahko treniram. Če sem povsem odkrit, potem bi bil najbolj srečen, če čez dva meseca v roki ne bi čutil nobenih bolečin, pa tudi če to pomeni, da mi spodleti na vseh tekmah. S tako bolečino si namreč nadaljnjih pet, sedem sezon ne morem več predstavljati," je povedal telovadec, ki bi si želel več podpore s tribun, saj so v tujini vajeni precej večjega obiska gimnastičnih tekmovanj, v Franciji recimo nastopajo pred 17 tisoč gledalci, velika tivolska dvorana pa se je včeraj napolnila le na eni strani.

"Mislim, da bi si zaslužili malce več občinstva in medijske pokritosti. Včasih smo precej žalostni zaradi tega. Slovenski telovadci dosegamo vrhunske rezultate, skoraj z vsake tekme svetovnega pokala se vrnemo z medaljami, enako velja za vsa velika tekmovanja," je opozoril Bertoncelj, ki veliko časa vlaga v družinski posel, Športno-gimnastični center Matrica v Škofja Loki, skozi katerega želi gimnastiki in škofjeloškemu športu vrniti tisto, kar je od njega prejel.

Ne spreglejte