SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvo preverjanje mladincev na Zarji

4

termometer

Tekmovanje v super ligi se je končalo z novo 'zvezdico' Lokateksa Trate, v ostalih državnih ligah bodo nadaljevali v začetku maja. Začela so je tudi prva reprezentančna akcija.

Tako je selektor slovenskih mladincev Anton Kosar zbral 12 kandidatov na balinišču ljubljanske Zarje. "Vpoklical sem sicer 16 kandidatov, dva sta se opravičila, dva pa ne. Na enodnevnem treningu sem preveril, kakšen je položaj za novo sezono. Osmerico najboljših bom povabil na naslednje priprave," je dejal Kosar. Prvi mednarodni nastop bo 26. in 27.maja v švicarskem Vallee de Joux, kjer bodo tekmovali tudi dečki in sicer med dvojicami, v klasični igri in natančnem zbijanju.

Selektor dečkov Pavle Švara se je odločil, da bo tri reprezentante povabil na trening teden dni pred odhodom v Švico. Ker je zadolžen tudi za našo reprezentanco mlajših članov, zanje v kratkem ne bo nobenih akcij. "Konec julija je bil v programu mednarodni turnir v Franciji, vendar so ga prireditelji odpovedali. Tako bomo tekmovali šele septembra v Monaku na tradicionalnem turnirju 'Denis Ravera'. Od tam pa bomo neposredno odpotovali na SP v francoski Eybens," je o programu U-23 spregovoril Postojnčan, ki ima za svetovno prvenstvo bržkone že znane potnike – Mateja Kavčiča, Igorja Širclja in Klemna Sosiča. Na svetovnem prvenstvu bodo letos mlajši člani tekmovali v treh tehničnih disciplinah, mladinci pa v klasičnih.

Naša moška članska reprezentanca, ki jo vodi Aleš Škoberne, bo imela resnejši preizkus šele na tradicionalnem peteroboju, ob udeležbi še Hrvaške, Srbije, BiH, Črne gore, ki bo letos 18. in 19.avgusta v Tivtu. Nekateri naši igralci, tisti, ki nimajo obeznosti v svojih klubih v Italiji in na Hrvaškem, bodo sicer nastopili na mednarodnem turnirju četverk 14. in 15.aprila v italijanskem Alassiu, vendar gre le za propagandni in ne uradni nastop. Vrhunec sezone bo evropsko prvenstvo v Pazinu na Hrvaškem od 2. do 9.septembra, kjer bodo naši balinarji poskušali zadržati visoko raven. Svetovno prvenstvo za ženske bo letos šele od 15. do 19.oktobra v turškem Mersinu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin