Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2015,
18.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Kristina Vršič judo

Sobota, 13. 6. 2015, 18.43

8 let, 5 mesecev

Prvi dan evropskega pokala v Podčetrtku zmaga za Vršičevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska judoistka Kristina Vršič je edina zmagovalka v slovenskem kimonu prvi dan evropskega pokala v Podčetrtku.

Vršičeva je za zlato medaljo zmagala štirikrat in tako napovedala odločen boj za visoka mesta tudi na bližnjih evropskih igrah v Bakuju. Za bron se je boril tudi Matjaž Trbovc in na koncu osvojil peto mesto. Letošnji evropski pokal v Podčetrtku, ki je v preteklih letih služil kot odlična priprava številnim reprezentancam za bližnja tekmovanja v Evropi, ima letos nekoliko okrnjeno konkurenco, saj sovpada s tekmo svetovnega pokala v Budimpešti, ki prinaša večjo bero točk v lovi za olimpijsko kvoto. Številni so tako raje izbrali pot v madžarsko prestolnico, med njimi tudi mnogi iz slovenske ekipe, a v športni dvorani v Podčetrtku danes le ni šlo brez Zdravljice.

To je nekaj minut zatem, ko je uradno objavila slovo od tekmovalnih tatamijev slovenska zlata olimpijka Urška Žolnir, poslušala Vršičeva, ki se na blazine vrača po poškodbi, a znova okrepljena s potrebno samozavestjo, ki jo je z današnjo zmago le še povečala.

"Ker sem bila poškodovana, nisem vedela, kaj pričakovati, a se je nato vse dobro izteklo. Ta zmaga mi je vlila dodatno samozavest pred evropskimi igrami v Bakuju, kjer bo konkurenca prav gotovo dva- do trikrat močnejša. A pripravljena sem dobro, tekmice tudi dobro poznam in zatrdim lahko, da se bom tudi v Azerbajdžanu borila na vso moč. Uspehe je težko napovedati, saj lahko v judu vsak preseneti, a trudila se bom po najboljših močeh," je po današnji zmagi dejala Vršičeva.

Ta je na poti do zmage najprej premagala Belgijko Anne Sophie Jura, nato Rusinjo Olgo Tarasovo, zatem Nizozemko Amber Gjerses, v finalu pa še Nemko Katharino Menz.

Trbovc blizu kolajni

Blizu kolajne je bil tudi Trbovc, a se je članu celjskega kluba Sankaku zalomilo v borbi za bron. Zaradi priprav na evropske igre v Bakuju je nastopil v kategoriji višje, torej med nekoliko težjimi borci do 66 kg in klonil proti Italijanu Matteu Medvesu, ki je bil boljši po točkah.

"Če bi mi kdo pred tekmo dejal, da se bom boril za kolajne, bi podpisal, tako da sem glede tega zadovoljen. Zadovoljen sem, da sem imel veliko borb, sparingov in da mi bo to prav prišlo v Bakuju, seveda pa ostane grenak priokus, ko se enkrat boriš za medalje," pa je po tekmi dejal Trbovc.

Brez uvrstitev so danes v Podčetrtku, kjer nastopa 265 borcev in bork iz 25 držav, ostali Aljaž Čeh, Martin Hojak, Jan Košak, Rok Plesnik in Manja Kropf.

Tudi nedelja bo pester dan za slovenske predstavnike, na blazinah bo kar osem judoistov in pet judoistk, med njimi Vito Dragić (nad 100 kg), Gašper Jerman (do 81 kg), Klara Apotekar (do 78 kg) in Anka Pogačnik (do 70 kg), vsi stalni člani slovenske reprezentance. Predtekmovanja se bodo pričela ob 10. uri, finalni boji za odličja pa ob 15. uri.

Ne spreglejte