Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2016,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

pokal Slovenije odbojka Calcit Ljubljana Nova KBM Branik Luka Koper GEN-I Volley Kamnik

Četrtek, 7. 1. 2016, 16.21

8 let

Presenečenje ali spet stara pesem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po štirih letih bo OK Kamnik od petka do nedelje spet prireditelj zaključnega turnirja pokala Slovenije.

V petek bosta na sporedu polfinalni tekmi za odbojkarice, za sobotni finale, ki bo ob 19. uri, se bosta v prvem polfinalnem paru pomerili ekipi Nove KBM Branika in GEN-I Volleyja, v drugem pa Calcita Ljubljane in Luke Kopra.

Na zaključnem turnirju ženskega pokalnega tekmovanja bodo v Kamniku nastopile ekipe, ki so med najboljšimi štirimi ekipami tudi v državnem prvenstvu. Vse štiri ekipe so v svoji zgodovini že slavile v pokalnem tekmovanju, naslov bodo branile mariborske odbojkarice, ki so lani v Šempetru v finalu premagale Luko Koper.

V prvem polfinalnem obračunu, ki se bo začel ob 17. uri, bodo Mariborčanke, ki na domači sceni v letošnji sezoni še niso izgubile, igrale z Novogoričankami. Zanje bo to prvi zaključni turnir po štirih letih, v Kamniku so takrat s 3:0 slavile odbojkarice Nove KBM Branika, pred šestimi leti pa so bile prav proti mariborski ekipi še četrtič zapored najboljše v pokalnem tekmovanju. Na obeh prvenstvenih tekmah v letošnji sezoni so zmagale varovanke Sebastijana Škorca, obakrat so se jim Primorke dostojno upirale.

Mariborske odbojkarice, do zdaj so se že štirinajstkrat veselile pokalne lovorike, med božično-novoletnimi prazniki niso imele veliko prostih dni, saj so igrale na turnirju srednjeevropske lige, kjer so premagale domači Poreč in Calcit Ljubljano.

"Prostih dni ni bilo veliko, pa vseeno jih je bilo dovolj, da smo se malo odklopile od odbojke ter obiskale domače med prazniki in napolnile baterije za finalni turnir pokala, ki je prva pomembnejša prelomnica v letošnji sezoni. Že v polfinalu nas čaka težka tekma proti neugodnim Novogoričankam. Njihova prednost je v začetnih udarcih, res pa je, da smo, dokler držimo sprejem na optimalni ravni, zelo neugodne v napadu. Naš cilj je prvo mesto in dale bomo vse od sebe, da bi v soboto dvignile pokal za prvo mesto, zavedamo pa se, da ne bo lahko," je pred petkovo tekmo z Novogoričankami, s katerimi je leta 2009 v finalu pokala premagala prav Novo KBM Branik, dejala izkušena Marina Cvetanović, sprejemalka mariborske ekipe.

"Nova KBM Branik ima spoštovanja vredno ekipo. Res je, da so nas v letošnji sezoni obakrat premagale, če jih ne bi preveč spoštovale, bi morda lahko iztržile kakšen niz več. Zavedamo se, da bo veliko odvisno od dnevne forme. Če bomo v tekmo vstopile odločno, napadalno in brez prevelikega spoštovanja do nasprotnic, lahko pripravimo presenečenje. Sama verjamem v našo zmago, vendar bomo morale tekmo odigrati na najvišji mogoči ravni," je pred polfinalno tekmo z Mariborčankami dejala Sara Valenčič, najučinkovitejša igralka GEN-I Volleyja, ki se je do zdaj pokalnega naslova že veselila v dresu Nove KBM Branika in Calcita Ljubljane. GEN-I Volley je do zdaj v pokalnem tekmovanju zmagal štirikrat.

V drugi polfinalni tekmi bodo odbojkarice Calcita Ljubljane igrale z Luko Koper, ki jih je lani v Braslovčah presenetila prav v polfinalu. V državnem prvenstvu so nato calcitovke Koprčanke premagale tako v modri skupini kot v polfinalu končnice, obakrat so bile boljše od njih tudi v letošnji sezoni.

"Tokrat imamo popolnoma drugačen tempo tekem kot prejšnjo sezono, ko v prvem delu sezone skorajda nismo igrale. Zdaj imamo veliko manj časa za počitek, ampak tako je tudi prav, saj si ne moremo privoščiti preveč počitka v času, ko nas čaka že prvi vrhunec sezone, kjer si želimo dobrega nastopa. Na žalost ima Mojca Božič težave s kolenom in samo želimo si lahko, da bo lahko čim prej z nami spet na parketu. Vsekakor moramo v tekmo s Koprom vstopiti s popolno resnostjo, naš pristop ne bo čisto nič drugačen kot na drugih tekmah. Koper ima že vsa leta dobro ekipo. Ta izkoristi priložnosti, ki jim jih nasprotna ekipa ponudi, zato bomo morale od samega začetka tekme izvajati pritisk na vseh elementih igre," je pred polfinalno tekmo s Koprčankami razmišljala Petra Vrhovnik, kapetanka Calcita Ljubljane, ki je do zdaj trikrat slavil v pokalnem tekmovanju.

"Calcit Ljubljana je tudi letos glede okrepitev v prednosti pred nami, prav tako se mu pozna, da igra v ligi prvakinj in ima ritem tekem, kot ga ima. Odmor med novoletnimi prazniki nam je prišel prav, saj smo obnovili telesno moč. Skušali bomo igrati svojo igro, prepričan sem, da smo sposobni odigrati dobro tekmo, podobno kot lani. Zavedamo se, da so Ljubljančanke v vlogi favoritinj, vendar merimo na finale," je bil odločen Marko Kalc, trener Luke Koper, ki je pokalni naslov osvojila v sezoni 1996/97, ko je bila v dveh tekmah boljša od TPV Novega mesta.

Ne spreglejte