Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Torek,
16. 8. 2016,
13.43

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

UFC 202 Nate Diaz Conor McGregor UFC

Torek, 16. 8. 2016, 13.43

7 let, 8 mesecev

UFC 202: Conor McGregor vs. Nate Diaz

Pred dvobojem leta nori Irec grozi: S tabo bo konec v drugi rundi!

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Conor McGregor Nate Diaz | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pet dni pred povratnim dvobojem McGregor-Diaz nori Irec sporoča, da še nikoli ni bil tako motiviran, tako pripravljen in tako prepričan o svoji zmagi. Vzdržljivemu Američanu, ki ga je šokiral marca letos, napoveduje poraz v drugi rundi.

Borilni dogodek UFC 202 bo v noči s sobote na nedeljo po našem času v nedavno zgrajeni T-Mobile Arena sredi puščavskega Las Vegasa. Vrhunec večera pred 20 tisoč gledalci bo povratni obračun Conorja McGregorja in Nata Diaza, v katerem bo Irec iskal zadoščenje za pekleč marčevski poraz v drugi rundi. Ta je bil šok zanj in za ves borilni svet, ki je verjel, da nad McGregorjem ni drugih borcev, pač pa le širno nebo. Toda Diaz je pokazal svojo trdoživost in po osmih minutah uprizoril fenomenalen preobrat, ki se je končal z "zadavljenim" McGregorjem, ki na parterju z dlanjo signalizira predajo.  

Nokavt v drugi rundi

Tokrat največji zvezdnik UFC napoveduje drugačen razplet, edina podobnost s prvim dvobojem bo po njegovih napovedih čas, ko bo Diaz padel: nokavt v drugi rundi.

"Imel sem brezhiben trening kamp, bilo je absolutno popolno," tako delo v zadnjih osmih tednih, ki jih je z ekipo preživel v ameriški zvezni državi Nevada, samozavestno hvali McGregor. Za pripravo na Diaza naj bi vložil 300 tisoč dolarjev. Ircu so za zdaj naklonjene tudi številke na stavnicah, saj kažejo, da s pologom denarja nanj ne bo mogoče ravno dobro zaslužiti.

Hitrost, moč in pamet proti višini in prvovrstnemu jiu-jitsuju

Njegov tekmec Diaz, ki je tudi triatlonec, je na fotografijah, ki so pred tedni prišle v javnost, na ramenih "nosil" okoli 90 kilogramov. Z McGregorjem bosta v osmerokotnik stopila kot veltraša, zato na dan tehtanja ne bosta smela preseči 77 kilogramov. Protistrup za višjega in na parterju spretnejšega tekmeca bosta izjemna kondicija in občutno boljši jiu-jitsu, o svojem novem orožju razglablja McGregor, ki tudi tokrat ni izpustil svoje obvezne strategije samohvale, s katero običajno že pred dvobojem napolni hlače nasprotnikov. O primerjavi z Diazom pravi: "Mnogo boljši borec sem. Hitrejši, močnejši, pametnejši, vzdržljivejši. Popolnoma pripravljen sem nanj, ki je čvrst in visok. To veliko, težko vrečo s človeškimi očmi bom razmazal po ringu." 

Diaz, ki je za razliko od prejšnjih McGregorjevih tekmecev, recimo padlega šampiona Joseja Alda, na tovrstno besedno "sekljanje" spomladi v ringu pokazal popolno odpornost, kratko odgovarja: "Odgaral sem več rund, za mano je boljši trening in to je to."

Prvi dvoboj McGregor vs. Diaz:

Novi zaslužkarski mejnik na obzorju?

Marčevska zmaga je Diaza po dolgih letih nastopanja v UFC povzdignila med prvorazredne borce in mu zagotovila dolarske bankovce z daljšimi številkami. Zaslužil je pol milijona dolarjev, Irec je pobral enkrat več in postavil do takrat nedosežen rekord po zaslužku. Premiji za tokratni nastop še nista znani, UFC te objavi po dogodku, je pa glede na status obeh športnikov jasno, da bosta šla v nedeljo zgoraj zjutraj oba spat bistveno bogatejša

McGregor ima pas v peresni kategoriji, a ga do zdaj še ni branil. Tudi ni znano, ali se bo po dvoboju z Diazom še kdaj vrnil v svojo zmagovito kategorijo, ki jo je pred njim deset let obvladoval Jose Aldo. 

Oglasno sporočilo: Naročniki Telekoma Slovenije si boste lahko neposredni prenos dvoboja ekskluzivno ogledali na kanalu številka 525 na Siol TV in na Tvinu. Cena ogleda v živo je 6,99 €.
Ne spreglejte