Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
14. 1. 2013,
12.18

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka Monika Potokar

Ponedeljek, 14. 1. 2013, 12.18

8 let, 3 mesece

Potokarjeva dočakala pravo priložnost, uspešen debi Kamnika

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po novem letu so se ponovno razplamteli boji na odbojkarskih igriščih po Evropi. Veseli podatek, da je Monika Potokar končno odigrala celotno tekmo za Chieri in dosegla deset točk.

Tako kot vedno bomo začeli z najmočnejšo ligo, v kateri sodelujejo slovenski odbojkarji, italijanski serii A. Zmage se je od slovenske trojke veselil le Alen Pajenk, ki je v celoti odigral še drugo tekmo zapored. K zmagi njegove Macerate nad Piacenzo je prispeval devet točk. Odlično se je točkovno izkazal tudi povratnik po poškodbi Klemen Čebulj, ki je za San Giustino dosegel 17 točk, Tine Urnaut jih je pri porazu Vibe proti Cuneu prispeval 13.

Čeprav je bilo rečeno drugače je Matevž Kamnik debitiral za nemški Unterhaching že ta konec tedna. Slovenski bloker je prišel v igro ob koncu prvega niza in bil tudi zaslužen, da je uvodni romal v roke Unterhachinga. Kamnik se je na koncu ustavil pri osmih točkah, kar štiri je dosegel z uspešnim blokom.

V Turčiji je za novi klub Cankaya iz Ankare zaigral tudi Alen Djordjevič, ki ni veliko igral, vseeno pa dosegel dve točki. Izkupiček belgijske falange tega konca tedna je le ena zmaga, ki jo je z Asse-Lennikom priboril Miha Plot. Dragan Radovič in Žiga Zupanc sta igrišče zapustila sklonjenih glav.

Potočnik okusil ''zakon bivšega''

V Grčiji je v 12. krogu prvi poraz v prvenstvu z Olympiakosom doživel Jernej Potočnik. Premagal ga je ravno njegov bivši klub Pamvochaikos, čigar barve je branil v pretekli sezoni. Z 31 točkami se je izkazal Alan Komel, ki je bil prvo ime pri zmagi Lamie nad PAOK-om.

Od slovenskih legionark še naprej navdušuje veteranka Sonja Borovinšek, ki je z AEK-om zmagala še trinajstič zapored. Z v celoti odigrano tekmo pa se lahko po novem pohvali Monika Potokar, ki je zaigrala na povratni tekmi četrtfinala italijanskega pokala proti Piacenzi. Kljub temu, da je njen Chieri izgubil s 3:1 in tudi izpadel iz pokala, je slovenska reprezentantka dosegla solidnih deset točk. To je bila njena prva prava priložnost, od kar se je pred začetkom sezone iz Nove KBM Branik preselila na Apeninski polotok.

Ne spreglejte