Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 8. 2023,
20.00

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Jošt Zakrajšek Rok Šmit Špela Ponomarenko Janić sprint na mirnih vodah

Sobota, 26. 8. 2023, 20.00

8 mesecev

SP V SPRINTU NA MIRNIH VODAH

Ponomarenko Janić v finalu na 200 metrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Špela Ponomarenko Janić | Špela Ponomarenko Janić | Foto Nina Jelenc

Špela Ponomarenko Janić

Foto: Nina Jelenc

Špela Ponomarenko Janić se je na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu uvrstila v nedeljski finale A tekme na 200 metrov. V svoji polfinalni skupini je zasedla drugo mesto, skupno pa je med devetimi finalistkami dosegla sedmi čas. V nedeljski finale A na 500 metrov se je uvrstil tudi kajakaški dvojec Mia Medved/Rok Šmit. V polfinalu sta bila v svoji skupini druga.

Špela Ponomarenko Janić je nastopila tudi v finalu C na 500 metrov, kjer je varčevala z močmi in bila zadnja, tako da je skupno osvojila 26. mesto. "Vesela sem, da sem se uvrstila v finale. Današnje čase je nesmiselno primerjati, saj je jutri nova tekma, vse se bomo postavile na start in poskušale odveslati še hitreje kot danes. Tekma je bila kar dobra. Mislim, da lahko še malo dodam in sem še malo hitrejša. Dve sta, ki odstopata, preostale pa smo izenačene. Vlogo bo odigrala sreča in tista, ki bo najbolje ujela start in najbolje odveslala do cilja, bo ujela to tretje mesto. To je tista moja disciplina, ki jo imam rada že od vsega začetka. Tu ni taktiziranja. Startaš in veslaš čim bolje do cilja. Želim si dobrega rezultata," je dejala Ponomarenko Janić.

Mia Medved in Rok Šmit | Foto: Nina Jelenc Mia Medved in Rok Šmit Foto: Nina Jelenc V nedeljski finale A na 500 metrov se je uvrstil tudi kajakaški dvojec Mia Medved/Rok Šmit.  "V dvojcu se počutiva zelo dobro, zato sva ciljala na A-finale, saj sva vedela, da sva tega zmožna. Vse se je poklopilo in jutri bova tekmovala v A-finalu. Z razmerami se nikoli ne obremenjujeva, saj nanje ne moreva vplivati. Jutri bova odveslala najbolje, kar lahko, ne glede na to, kako bo pihal veter. Sva med lažjimi dvojci, tako da nama bolj ustreza veter v hrbet. Pomagalo bi nama, da bi ostal veter, kakršen je bil danes," je povedala Medvedova.

Pred tem je Medvedova dobro nastopila tudi na 1.000 metrov, saj je zmagala v finalu B in zasedla deseto mesto. Kot zmagovalec je na 1.000 metrov, kjer so se delile olimpijske kvote, tekmovanje v tej disciplini končal tudi Jošt Zakrajšek, a le v finalu D, kar pomeni, da je zasedel končno 28. mesto. V nedeljo bo tekmoval še v kajakašem maratonu na 5.000 metrov.

Matevž Manfreda in Anže Pikon sta prav tako dobro nastopila v finalu B na 1.000 metrov, mlada slovenska naveza je bila četrta, skupno pa je zasedla 13. mesto. Rok Šmit je bil v finalu C na 200 metrov šesti, skupno pa 24.

Rok Šmit
Sportal Kajakaš Šmit 17. na 500 metrov
Ne spreglejte