SiolNET. Sportal Drugi športi
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Napotki v zvezi s koronavirusom

Po napačnem dopisu poslali novega: sami presodite stopnjo tveganja

0,59

termometer

Koronavirus, maska, zaščita, oprema
Foto: Getty Images

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je po včerajšnjem dopisu danes znova na Olimpijski komite Slovenije in nacionalne panožne zveze poslalo dopis s priporočili za ravnanje ob koronavirusu. Včeraj so z ministrstva namreč sporočili, da je šlo pri dopisu za napako, danes pa so poslali nova priporočila, ki so v primerjavi s tistimi iz prvega dopisa, veliko bolj ohlapna.

Prazna tribuna Sportal Zaradi koronavirusa brez ligaških tekmovanj: svetovali in preklicali

Ministrstvo je v sredo sprva sicer priporočilo skrajno previdnost, med drugim celo začasno zaustavitev vseh tekmovanj na državni ravni, a naknadno to preklicalo. "Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport do nadaljnjega preklicuje navedbe v dopisu, ki je bil poslan Olimpijskemu komiteju Slovenije, Zvezi za šport invalidov Slovenije - Slovenskemu paraolimpijskemu komiteju, nacionalnim panožnim športnim zvezam v RS in Javnemu zavodu za šport RS Planica," so po včerajšnjem prvem sporočilu z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport sporočili v objavi za javnost.

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so danes skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in Ministrstvom za zdravje uskladili navodilo športnicam in športnikom in ga potem tudi objavili. "MIZŠ odgovorne osebe športnih organizacij in zavodov poziva, da skladno z lastno presojo konkretnih primerov ocenijo stopnjo tveganja in v primeru nenujnih dejavnosti prilagodijo svoje aktivnosti," so med drugim zapisali v dopisu, zraven pa dopisali, da naj športne organizacije in zavodi v skladu s priloženimi napotki začnejo postopke priprave načrtov za kontinuirano delovanje in izvajanje aktivnosti.

korona Foto: zajem zaslona

korona Foto: zajem zaslona

Preberite še:

Ilka Štuhec Sportal Ilka in tekmice zaradi koronavirusa konec tedna najverjetneje brez tekem Inter Koronavirus Sportal Zaradi koronavirusa bo pogled na tribune na derbiju med Juventusom in Interjem žalosten

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin