Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
22. 3. 2012,
18.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Calcit Volleyball

Četrtek, 22. 3. 2012, 18.42

7 let, 12 mesecev

Petra Vrhovnik: Finale je zgodba zase

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred velikim finalom državnega prvenstva med branilkami naslova Novo KBM Branik in Calcit Volleyballom, smo pokukali tudi v kamniški tabor in ''zaslišali'' mlado sprejemalko Petro Vrhovnik.

''Vzdušje v ekipi je pozitivno, saj se veselimo igranja v finalu. Misli na finalne tekme igralca dodatno motivirajo tudi na treningu. Na same tekme se pripravljamo enako kot do zdaj, brez večjih posebnosti,'' je situacijo v ekipi opisala Petra Vrhovnik, ki bo s soigralkami skušala s prestola vreči rivalke iz Maribora in se same veseliti drugega naslova državnih prvakinj.

Kot je že znano, so Kamničanke za razliko od Mariborčank, ki so v polfinalu odpihnile šempetrsko Alianso, za uvrstitev v veliki finale potrebovale tri tekme. ''Čeprav smo v polfinalu s Koprom odigrale tri tekme, menim, da to ne bo negativno vplivalo na samo finale. Res je, da ena tekma več, pomeni tudi fizično in psihično en 'napor' več. A sama ''nagrada'', vstop v finale, izbriše kakršnekoli slabe misli in nam daje motivacijo za naprej. Rezultat zgolj dokazuje, da kvaliteta ženskih ekip v prvi ligi vsekakor ni slaba,'' je posredno koprsko vrsto pohvalila Vrhovnikova.

Vlogo favoritnij prepuščajo Mariborčankam

''Tekme z Mariborom so vedno težke in vsaka je poglavje zase. Pričakujem napeto, borbeno igro, kakšen bo izid, bomo pa videli na koncu,'' nam je svoja pričakovanja pred zanimivo finalno serijo zaupala 19 – sprejemalka, ki vlogo favoritinj prepušča Štajerkam: ''Dejstvo, da so Mariborčanke aktualne državne prvakinje, v letošnji sezoni imajo v žepu že naslova pokalnih zmagovalk, osvojile so tudi srednjeevropsko ligo, menim, da so odbojkarice Nove KBM Branika favoritinje. Vseeno nam ti podatki, ne kradejo poguma in želje po naslovu. Tako razmišljanje je edino pravilno, saj je finale vrhunec sezone in zgodba zase. Pretekli rezultati tu nimajo nobene vloge.''

Vrhovnikova je kot največji orožji branilk naslova označila sprejemalko Moniko Potokar in korektorko Sarah Ammerman, na kateri pa bodo vsekakor pripravljene. ''Sta kvalitetni igralki, ki dobita veliko žog in ta podatek tudi sami upoštevamo pri pripravah na tekmo. Načrt, kako jih nevtralizirati pa je še v izdelavi,'' taktike ni hotela izdati Vrhovnikova.

Prva tekma bo v petek ob 18. uri v dvorani Lukna v Mariboru. Druga pa bo ob isti uri v torek, a tokrat v Kamniku.

Ne spreglejte