Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2022,
10.56

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

boks Manny Pacquiao

Nedelja, 11. 12. 2022, 10.56

1 leto, 4 mesece

Filipinski boksarski velikan spet v ringu

Pacquiao se je vrnil z zanesljivo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Manny Pacquiao | Manny Pacquiao je ob vrnitvi v ring zanesljivo opravil  z južnokorejskim zvezdnikom Youtuba DK Yoojem. | Foto Guliverimage

Manny Pacquiao je ob vrnitvi v ring zanesljivo opravil z južnokorejskim zvezdnikom Youtuba DK Yoojem.

Foto: Guliverimage

 Filipinski boksarski velikan Manny Pacquiao se je danes vrnil v ring po lanski upokojitvi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Triinštiridesetletnik se je v Seulu v ekshibicijskem dvoboju pomeril z južnokorejskim zvezdnikom Youtuba DK Yoojem, skupaj pa sta zbirala denar za prizadete Ukrajince v vojaškem napadu Rusije na Ukrajino.

Manny Pacquiao
Sportal Filipinska boksarska legenda odlaga rokavice

Pacquiao se je od boksa poslovil lani ob najavi kandidature za filipinskega predsednika. Ta kasneje ni uspela, čeprav je od leta 2016 do letošnjega maja služil tudi kot senator.

Yoo je šele drugič stopil v ring, velja pa za specialista za borilne veščine. V domovini se ga je oprijel vzdevek korejski Bruce Lee. Čeprav je precej višji in težji, ni imel možnosti proti Pacquiau.

" Mislil sem, da bo upokojitev enostavna, toda res sem pogrešal boks. Počutil sem se osamljeno, ko sem sklenil športno pot," je priznal 43-letnik. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko " Mislil sem, da bo upokojitev enostavna, toda res sem pogrešal boks. Počutil sem se osamljeno, ko sem sklenil športno pot," je priznal 43-letnik. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Brez boksa se je počutil osamljeno

Ta je po pisanju AFP izkoristil svojo hitrost in ga s kombinacijami udarcev utrudil že po dveh rundah. Po zanesljivi zmagi je Pacquiao v pogovoru namignil, da bi utegnil boksati vsaj še dvakrat.

"To je bila lepa priložnost za povratek v ring. S tem sem postavil prave temelje. Mislil sem, da bo upokojitev enostavna, toda res sem pogrešal boks. Počutil sem se osamljeno, ko sem sklenil športno pot," je priznal 43-letnik.

Namignil je, da bo boksal vsaj še dvakrat. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Namignil je, da bo boksal vsaj še dvakrat. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Večkratni svetovni prvak in lastnik številnih pasov v več različnih kategorijah je v karieri dobil 62 dvobojev, osem jih je izgubil, dva pa sta se končala z neodločenim izidom.

Yordenis Ugas, Manny Pacquiao
Sportal Presenečenje: Pacquiao izgubil, Ugas ohranil naslov
Ne spreglejte