Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 12. 2014,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Zavec konjeništvo boks Center konjeniškega športa Celje preskakovanje ovir

Četrtek, 4. 12. 2014, 11.33

8 let

Osrečil hčerki in zaploskal konjem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na nedeljski tekmi svetovnega pokala v preskakovanju ovir v Celju smo na tribunah uzrli tudi Dejana Zavca. Skladnost jahačev in konj je boksarskega asa tako prevzela, da jih je požiral z očmi.

Zavec se rad udeležuje konjeniških dogodkov. ''Zame je konj ena najlepših živali. Zelo sem jim naklonjen. Imel sem tudi svojega konjička Alija, a nisem imel dovolj časa, da bi skrbel zanj, zato sem ga oddal v oskrbo. Tam se mu dobro godi, tako da sem lahko srečen,'' je Dejan Zavec načel temo o konjih, ko smo naleteli nanj v Centru konjeniškega športa Celje. S konji se je srečeval že kot otrok, saj je živel na kmetiji v Halozah.

Največja konjeniška prireditev v Sloveniji v tem letnem času je bila kot nalašč, da se je je udeležil s svojo družino in se spominjal, kako je nekoč skrbel za štirinožca z grivo. ''Zanimivo je, da hčerki Ivona in Tija, ko smo imeli doma konjička, zanj nista kazali zanimanja, odkar smo ga oddali klubu, pa obe jahata. Zdaj sta veliki ljubiteljici konjeništva, ki je prirasel k srcu tudi meni. To je čudovit šport. Upam, da bo tekma svetovnega pokala v Celju postala stalnica,'' je razkril željo najboljši slovenski boksar, ki se je konjeniškega dogodka v Lopati udeležil prvič.

Raje ostaja na tleh in ne izključuje dvoboja v Celju

Preskakovanje ovir mu je znano, le da se v boksarskem ringu srečuje z nekoliko drugačnimi ovirami. ''Tako kot konjem se lahko tudi nam zalomi. Pri nas so ovire roke in gibanje,'' je pojasnil 38-letni Haložan, ki je novembra v mariborski dvorani Tabor z lahkoto zasenčil madžarskega izzivalca Ferenca Hafnerja, zdaj pa bo počival do pomladi.

''Pričakujem, da bo moj prihodnji dvoboj marca ali pa aprila. Bomo še videli,'' je dejal Mr. Simpatikus, ki je bil med celjskim občinstvom deležen ogromno spoštljivih besed in spodbud, sam pa je najbolj užival, ko se je lahko naslonil na ograjo ter na delu spremljal jahače in konje.

Sam se ni nikoli preizkusil kot jahač pravega tekmovalnega konja. ''Ne, ne, raje ostajam trdno na tleh. Če že kaj zajaham, je to konjiček, to pa je tudi vse,'' je še dejal novi evropski prvak po različici WBO.

Na športne prireditve ne zahaja pogosto, v Celje pa bi se rad vračal. Morda bi lahko nekoč v tej dvorani priredil tudi boksarski dvoboj. ''Kdo ve … Nikoli ne reci nikoli,'' se je nasmehnil prvak v supervelterski kategoriji, nato pa smo ga pustili, da je lahko v miru užival ob spremljanju dogodkov in se posvetil nastopu konj.

Ne spreglejte