Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
4. 12. 2012,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Macerata ACH Volley

Torek, 4. 12. 2012, 10.52

8 let

Oslabljena Macerata v krizi: ACH Volley že voha kri

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Stožice prihaja velika Macerata, ki je na začetku sezone res delovala brezhibno. Po poškodbi Cristiana Savanija pa so nekoliko padli v formi. Dvoboj z ACH Volleyjem torej prihaja ob pravem času.

Italijanski prvak, za katero igra tudi slovenski reprezentant Alen Pajenk, je v sezono vstopil z zastrašujočo formo, mlel vse pred sabo, v zadnjem času pa so pokazali tudi nekaj šibkosti. Kriza se je začela konec novembra, ko jih je po hudi borbi s 3:2 premagal Trentino, sledilo je mučenje proti Veroni in komaj odnesli celo kožo, preteklo nedeljo pa so na domačem terenu naleteli še na mino, ki slišni na ime Modena. Slednji so jih premagali s 3:1. Komu pripisati slabe rezultate? Vsekakor je to v veliki meri pripomogla poškodba italijanskega reprezentanta Cristiana Savanija, zato vse preveč žog leti na Ivana Zajceva, katerega pa so nasprotniki preučili in ga zaustavili. Modena ga je kar šestkrat zaustavila z blokom, kar govori o preveč predvidljivi igri Dragana Travice. Iz vrst Modene je kot posojen igralec prišel nizozemski sprejemalec Dick Kooy, ki naj bi zakrpal nastalo vrzel ob odsotnosti Savanija. Zaenkrat mu to še ni uspelo.

''Vsi želimo zmage pred domačimi gledalci''

Kljub vsem dejstvom trener ACH Volleyja Luka Slabe noče niti slišati o kakšni šibkosti Macerate, saj meni, da je to še vedno ekipa najvišjega formata. ''Kljub mogoče malenkost slabši formi Italijanov, bo na nasprotni strani mreže stala zelo kvalitetna ekipa, proti kateri imamo mi le redkokdaj možnost igrati. Če bomo odigrali dobro tekmo, bom ne glede na rezultat zadovoljen, saj bo to odlična priprava na zadnjo tekmo proti Unterhachingu. Seveda pa si vsi želimo zmage pred domačimi gledalci.'' Kot je povedal ljubljanski trener bi kljub zmagi nad Macerato še vedno odločala tekma zadnjega kroga proti Unterhachingu. Razen seveda, če se ne godi kakšen čudež v Belgiji in bi Asse-Lennik premagal Generali. To pa je malo verjetno.

Macerata zna igrati tudi brez Savanija

Macerata že od začetka igra brez sprejemalca Jirija Kovarja, prav tako italijanski reprezentant, zdaj pa so pred časom izgubili še izvrstnega Savanija. Po besedah Slabeta se njuna odsotnost na večini tekmi ne pozna veliko. ''Macerata je tudi brez Savanija in Kovarja odigrala vrsto dobrih tekem, tudi nedavno proti Trentinu, kjer izgubili šele po petih nizih. Ob Zajcevu in Parodiju je prišel še Kooy, ki je izredno napadalno orientiran igralec, ima ogromen potencial. Igralec je prišel v novo okolje in se mora navaditi na drugačno filozofijo trenerja Gulianija, kot jo goji trener Modene Lorenzeti. Če bo zaigral v postavi Macerate v Stožicah nas čaka veliko dela, še posebej naš blok in obrambo. Macerati je v nedeljski tekmi proti Modeni škripalo na vseh pozicijah, ampak vsaki ekipi se to dogodi nekajkrat v sezoni. V nedeljski tekmi je igral novinec Kooy na poziciji sprejemalca, vendar so ga skrbno skrivali, pri tem pa je vlogo sprejemalca prevzel korektor Zajcev. Nekaj podobnega pričakujem v Stožicah,'' še dodaja Slabe.

Italijani, saj se vam nikamor ne mudi

Macerata teoretično še ni osvojila prvo mesto v skupini, za to potrebujejo še točko, ki jo bodo po vsej verjetnosti naskakovali že v Stožicah. Tudi če te ne bi osvojili, domače tri v zadnjem krogu proti Asse-Lenniku niso vprašljive. Če se malce pošalimo, Macerata, zagotovljeno prvo mesto teden prej ali kasneje, ne igra nobene vloge.

Navijačev veliko več kot na prvih dveh obračunih

V taboru ACH Volleyja se tekme z Macerato že veselijo, večjih težav s poškodbami nimajo in so v odlično formi, za nameček pa bo v Stožicah najmanj 5000 bučnih navijačev, kar je veliko več kot na prvih dveh domačih tekmah.

Ljubitelji odbojke so se s svojim navijanjem izkazali že na zadnji tekmi proti Belgijcem, zato gre pričakovati, da bo zdaj še veliko boljše. Ob taki spodbudi s tribun ne bo lahko igrati tudi oslabljeni in ''nemotivirani'' Macerati.

Tekma med ACH Volleyjem in Macerato bo v sredo ob 20.30 v dvorani Stožice.

Ne spreglejte