Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
29. 7. 2015,
16.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljubljana Beach Volley Challenge odbojka na mivki Nejc Zemljak Erika Fabjan

Sreda, 29. 7. 2015, 16.47

8 let

Organizatorji upajo, da bodo tribune spet premajhne (foto in video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V petek in soboto bo v Ljubljani spet vse v znamenju odbojke na mivki, saj bo še drugo leto zapored na Kongresnem trgu potekal mednarodni turnir Ljubljana Beach Volley Challenge.

Že z lansko izvedbo so organizatorji (Odbojkarska zveza Slovenije in Extrem) presegli vsa pričakovanja, letos pa želijo stopiti še korak ali dva naprej. Če so bile lani ob zaključnih bojih tribune premajhne, je letos organizator poskrbel, da so zdaj te še enkrat večje in bodo tokrat lahko sprejele okoli dva tisoč gledalcev.

Upa, da bodo tribune spet premajhne

"Če smo lani tehtali količino mivke, bomo na letošnjem turnirju šteli gledalce. Lani so bile tribune premajhne za vse, ki so si želeli ogledati zaključne boje, verjamem pa, da bodo tokrat vsaj lepo izpopolnjene. Seveda je želja, da bi bile tribune tudi tokrat premajhne. Konec koncev smo na Kongresnem trgu bolj kot ne prostorsko omejeni in bo treba v prihodnje razmišljati o novi lokaciji. Tudi to ni več skrivnost, da se želimo prestaviti na Trg republike," je povedal Simon Rožnik, direktor podjetja Extrem.

Prava paša za oči bodo številni znani obrazi, tudi taki, ki so že prenehali igrati odbojko. Tukaj bo v prvi vrsti Jasmin Čuturić, ki bo združil moči z Juretom Petrom Bedračem, visoke cilje imata tudi nekdanji mladinski svetovni prvak Nejc Zemljak, ki bo lansko zmago na ljubljanskem turnirju branil skupaj z Aljošo Urnautom, bratrancem Tineta Urnauta, s katerim je leta 2005 stopil na svetovni vrh.

Potencialnih zmagovalcev več

Če gre verjeti organizatorjem, bo konkurenca še hujša kot na lanskem turnirju. Trdijo, da je za končno zmago mnogo več kandidatov, zato se obeta resnično pravi spektakel, kjer bodo v zaključnih bojih odločale malenkosti in dnevna forma.

"Letošnje tuje ekipa so še bolj izenačene kot lani in imamo veliko širši izbor potencialnih zmagovalcev, kdo bo prvi favorit, je težko reči. Tukaj sta zelo zanimiva Brazilca, lahko pa preseneti tudi kakšna ekipa, ki bo pot na glavni turnir iskala v kvalifikacijah," ostro konkurenco napoveduje Zemljak.

Pri dekletih bosta v prvi vrsti pozornost gledalcev želi Erika Fabjan, ki ima skupaj z Moniko Potokar povsem drugačne načrte kot lani in ne skriva, da si želi čim višje. Tukaj sta tudi slovenski državni prvakinji Ana Skarlovnik in Jelena Pešić, prisotnost na turnirju pa je obljubila tudi Hrvatica Dalida Vernier, lanska zmagovalka v ženski konkurenci. Zmago bo branila z Nemko Martino Wagner.

Bolj resno kot lani

"Lani so bili cilji povsem drugačni kot zdaj, a ko sem videla, v kaj se je vse skupaj razvilo, sem se odločila, da turnir letos vzamem malo bolj resno. Z Moniko imava težavo, da nisva uigrani in je za naju vsaka tekma več kot dobrodošla. A bolj bistveno je, da se ujameva kot soigralki in uživava na igrišču. Želiva pa si čim dlje," je dodala Fabjanova.

Kvalifikacije v Črnučah

S četrtkovimi kvalifikacijskimi boji v športnem parku Ludus Črnuče se bo začel letošnji drugi turnir v odbojki na mivki Ljubljana Challenge. V petek in soboto se bo dogajanje preselilo na Kongresni trg.

Ne spreglejte