Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 5. 2014,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bruno Najdič

Četrtek, 22. 5. 2014, 16.37

8 let

Odbojkarski selektor: Želimo si dodatne kvalifikacije za EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Medtem ko bo moška odbojkarska reprezentanca konec tedna v Ljubljani odigrala drugi in hkrati zadnji kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo, žensko čaka šele prvi.

V Cosladi, delu Madrida, se bo merila z reprezentancami Češke, Črne gore in Španije. Izbranke Bruna Najdiča nimajo takega imperativa kot fantje, vseeno pa ne skrivajo, da si tudi one želijo uvrstiti vsaj v dodatne kvalifikacije.

Na papirju je slovenska reprezentanca po kakovosti šele na tretjem mestu v skupini, a se dekleta in strokovno vodstvo s tem ne obremenjujejo. "Iz izkušenj, ki sem jih dobil v letih, ko sem v ženski odbojki, dobro vem, da napovedi ne veljajo veliko. Velikokrat se je zgodilo, da je na papirju slabša reprezentanca premagala boljšo in mi bomo storili vse, da bi bilo tako tudi tokrat. Če mi odigramo najboljše, kot znamo, in če tekmec nima najboljšega dne, je presenečenje lahko hitro tu. Mi moramo odigrati čim boljšo tekmo, možnosti za zmago namreč vedno obstajajo," se ne predaja Bruno Najdič, ki ne bo imel na voljo najmočnejše postave. Doma sta namreč ostali izkušeni Sonja Borovinšek in Anja Zdovc.

"Oni bi morali biti nosilki naše igre. Žal pa jima poškodbi nista dovoljevali, da bi odpotovali z nami. A sta manjkali že na prijateljskih tekmah s Slovaško, v katerih smo ju znali nadomestiti. Vseeno pa upamo, da bosta na drugem turnirju na v češkem Plznu z nami, nekaj možnosti za to vendarle je," meni selektor, ki ga pred kvalifikacijami najbolj skrbi dejstvo, da je imela ekipa premalo časa za uigravanje: "Naredili smo premalo skupnih treningov. Ekipa je sestavljena na novo, od strokovnega štaba do igralk. Tukaj je nekaj novink in nekaj igralk, ki so se v reprezentanco vrnile po odmoru. Na treningih se je videlo, da se ekipa iz dneva v dan bolj čuti, res je škoda, da nismo dlje skupaj. A zaradi tega ne mislim nobenega kriviti, to je bil splet okoliščin. Naše nosilke vse igrajo v tujini, žal se nam niso mogle pridružiti, ko bi si mi to želeli."

Prvo tekmo bodo Slovenske odigrale v petek proti Češki, ki je najboljša ekipa na turnirju. "One so favorit skupine. Imam kar nekaj podatkov o njih, vendar moram reči, da so v pripravljalnih tekmah veliko skrivale. Najprej moramo sploh videti, s kakšno postavo bodo stopile na igrišče, dejstvo pa je, da smo v tekmah, ki smo si jih ogledali, videli, da gre za zelo kakovostno reprezentanco, največja nevarnost nam preti od njihove korektorke. To, da prvo tekmo igramo z najboljšimi tekmicami nam ne pomeni ničesar. Če bomo tekmo izgubili, bomo na poraz hitro pozabili in začeli razmišljati o drugi tekmi, enako se bo zgodilo po drugi tekmi, ne glede na izid. Mi bomo šli iz tekme v tekmo, nato pa videli, kakšen bo ulov. Vsekakor pa si želimo vsaj drugo mesto v skupini, za katerega naj bi se potegovali s Špankami, ne smemo pa podceniti niti Črne gore," razmišlja Najdič.

Ne spreglejte