Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2023,
12.48

Osveženo pred

9 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Calcit Volley odbojka liga prvakinj

Torek, 4. 7. 2023, 12.48

9 mesecev, 4 tedne

Odbojkarice Calcita Volleyja mimo kvalifikacij takoj v glavni del lige prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Calcit Volley | Slovenske državne prvakinje v odbojki, igralke Calcita Volleyja, so bile v sezoni 2023/24 neposredno uvrščene v glavni del lige prvakinj in jim ne bo treba skozi sito kvalifikacij. | Foto Klemen Brumec

Slovenske državne prvakinje v odbojki, igralke Calcita Volleyja, so bile v sezoni 2023/24 neposredno uvrščene v glavni del lige prvakinj in jim ne bo treba skozi sito kvalifikacij.

Foto: Klemen Brumec

Evropska odbojkarska zveza je odločila, da bodo slovenske državne prvakinje, igralke Calcita Volleyja, v sezoni 2023/24 neposredno uvrščene v glavni del lige prvakinj, tako da jim ne bo treba skozi kvalifikacije. V evropskih pokalih bo sicer skupno nastopilo rekordnih osem slovenskih ekip, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

"Igrati v ligi prvakinj je vsakič pomemben dogodek tako za slovensko žensko odbojko kot za klub in naše igralke. Vendar pa nastop med odbojkarsko elito klubu prinaša tudi veliko izzivov, med katerimi je iskanje primerne dvorane, v kateri bi lahko gostili evropske tekme. Upamo, da nam bodo naši navijači sledili, kljub temu da morda ne bomo mogli teh srečanj odigrati na domačem igrišču. V igralskem kadru nam manjka še nekaj imen, a trudimo se sestaviti ekipo, ki se bo dostojno kosala z nasprotnicami v ligi prvakinj," je dejal predsednik Calcita Gregor Hribar.

V boj za evropski klubski prestol v ženski konkurenci je v skupinski del tekmovanja že uvrščenih 18 ekip, še dve mesti pa sta prosti za ekipi iz kvalifikacij.

Calcit Volley | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec

Ob sedemkratnih državnih prvakinjah bodo v moški ligi prvakov že tradicionalno igrali odbojkarji ACH Volleyja, sicer pa bodo v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju pod okriljem evropske zveze, v pokalu Cev, igrale slovenske pokalne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik. Državne podprvakinje, odbojkarice GEN-I Volleyja, pa bodo nastopile v pokalu Cev challenge.

V pokalu Cev challenge se bodo ob tem dokazovali kar štirje slovenski predstavniki v moški konkurenci, saj so si mesta v boju za eno od treh evropskih klubskih lovorik zagotovile ekipe Calcit Volley, Merkur Maribor, Hiša na kolesih Triglav in Panvita Pomgrad.

Liga prvakinj se bo začela 8. novembra, moški pa se bodo prvič merili 22. novembra. Žreb, ki bo določil nasprotnike vseh sodelujočih ekip, bo v sredo, 19. julija, ob 12. uri v Luksemburgu.
Ne spreglejte