Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 8. 2015,
17.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ajda Novak Alja Kozorog

Nedelja, 30. 8. 2015, 17.10

7 let, 12 mesecev

Ob koncu EP v Krakovu ekipa kajakašic sedma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah v poljskem Krakovu sta v posamičnih preizkušnjah slovenske barve zastopali dve kajakašici.

Obe sta obstali v polfinalu, Ajda Novak je bila 14., Neža Vrevc pa 19. V popoldanski ekipni tekmi so Ajda Novak, Neža Vrevc in Alja Kozorog priveslale do sedmega mesta. Po sobotnem uspehu, ko je kajakaš Niko Testen priveslal do naslova evropskega mladinskega prvaka, je imela slovenska ekipa v nedeljo še tri možnosti za naskok na najvišja mesta. V polfinalu kajakašic sta namreč nastopili Ajda Novak in Neža Vrevc, popoldne pa so kajakašice veslale še na ekipni tekmi.

V jutranjem programu se slovenskima predstavnicama ni izšlo po načrtih in željah. Obe sta imeli nekaj težav že v zgornjem delu proge, kjer sta začeli nabirati dotike vrat. Novakova je imela na progi dva dotika, Vrevčeva pa štiri, kar je bilo preveč za uvrstitev med najboljšo deseterico.

Še posebej je bila po posamičnem nastopu potrta aktualna svetovna prvakinja do 23 let v klasičnem spustu Ajda Novak, ki je iz rok izpustila lepo priložnost za dober rezultat. Z le enim dotikom manj bi bila namreč uvrščena v finale, tako pa je prvenstvo zaključila na 14. mestu. Še več težav so kazenske sekunde povzročile Neži Vrevc. H končnemu času so ji namreč prišteli še osem dodatnih sekund in je polfinalni nastop med mlajšimi članicami sklenila na 19. mestu.

Ekipa kajakašic do 23 let je na lanskem evropskem prvenstvu v Skopju osvojila naslov evropskih prvakinj, a je nastopila v drugačni postavi. Od stare trojice je ostala le Ajda Novak, nova slovenska kombinacija pa je zasedla sedmo mesto.

Naslednje evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah bo prihodnje leto v Solkanu. Znova bo veliko tekmovanje gostil Krakov, ki bo prihodnje leto organiziral svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu.

Ne spreglejte