Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2022,
16.34

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

golf Pia Babnik Pia Babnik

Nedelja, 8. 5. 2022, 16.34

1 leto, 11 mesecev

Pia Babnik tretja na turnirju evropske serije v Madridu

Nov vrhunski dosežek slovenske golfistke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Pia Babnik | Pia Babnik se je na turnirju evropske serije v Madridu povzpela na zmagovalni oder. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Pia Babnik se je na turnirju evropske serije v Madridu povzpela na zmagovalni oder.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je zabeležila novo vrhunsko uvrstitev. Na turnirju evropske serije v Madridu z nagradnim skladom 300.000 evrov je zasedla tretje mesto in s tem ponovila uvrstitev, ki jo je zabeležila na zadnjem odigranem turnirju v začetku aprila, prvem majorju sezone v Kaliforniji.

Pia Babnik
Sportal Pia Babnik do zgodovinskega mejnika

Osemnajstletna Ljubljančanka Pia Babnik, trenutno 49. igralka s svetovne lestvice profesionalnih igralk, ki si je po zgodovinskem uspehu pred dobrim mesecem vzela premor za študijske obveznosti, je na turnirju Comunidad de Madrid zaostala le za zmagovalko, domačinko Ano Pelaez, ki je dosegla prvo zmago na evropski turneji, ter Švedinjo Linneo Strom.

Španka je slavila s 23 udarci pod parom igrišča oziroma šestimi manj od Švedinje, Babnikova, ki si je tretje mesto razdelila s tremi igralkami, pa je turnir končala z rezultatom minus 15.

Babnikova je lani zastopala slovenske barve na olimpijskem turnirju na Japonskem. | Foto: Reuters Babnikova je lani zastopala slovenske barve na olimpijskem turnirju na Japonskem. Foto: Reuters

Babnikova je v štirih dneh naredila sedemnajst birdiejev (71, 66, 69, 67), edina dva udarca pa je izgubila na zadnjem igralnem polju prvega dne. "Vsaka uvrstitev med prvih deset je vrhunski rezultat, če je kaj več, pa toliko bolje. Uživala sem na igrišču, le na zadnji luknji prvega dne sem izgubila eno žogico. Nato sem se odlično reševala in zabeležila novo visoko uvrstitev, s katero sem ohranila mesto med prvimi petdesetimi igralkami na svetu," je dejala Babnikova, ki je za 3. mesto prejela 14.100 evrov. Zmagovalka je dobila 45.000 evrov, drugouvrščena pa 27.000 evrov.

Babnikova bo izpustila naslednji turnir evropske turneje na Tajskem, od 19. do 21. maja pa jo čaka turnir Jabra Open ob Ženevskem jezeru, kjer je lani slavila prvo zmago na evropski turneji.

Ne spreglejte