Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2013,
11.59

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
umor

Natisni članek

Sreda, 29. 5. 2013, 11.59

8 let, 3 mesece

Nosečo evropsko prvakinjo našli razkosano v nasadu limon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Preiskava se nadaljuje, dejstva so grozljiva. V ponedeljek je španska policija našla trupli dalj časa pogrešanih oseb - legende nizozemske odbojke Ingrid Visser in njenega partnerja.

Nesrečnika, ki sta bila pogrešana vse od 14. maja, je v bližini mesta Murcia našla španska policija. Ta je že potrdila, da gre za trupli pogrešanih Nizozemcev, oba sta bila umorjena. Trupli so našli zakopani v plitkem grobu v enem izmed nasadov limon ob glavni cesti na poti do Murcie, obe trupli pa naj bi bili razkosani na več delov. Nizozemski par je v Španijo odpotoval 13. maja, preplah o izginotju pa so sprožili 15. maja, ko bi se morala nesrečna Nizozemca vrniti v domovino.

Dodajmo, da naj bi španska policija že prijela tri osumljence, med katerimi je tudi nekdanji športni direktor ekipe Murcia Juan Cuenca Lorente. Za to ekipo je Nizozemka igrala med letoma 2009 in 2011. V priporu sta tudi domnevna plačanca, Romuna Ion Valentin in Costantin Stan. Govori se, da naj bi Cuenca Lorente, ki je bil v tistem času odgovoren za finance pri Murcii, nizozemski odbojkarici dolgoval veliko denarja, omenja se 100 tisoč evrih. To naj bi bil tudi povod za okruten umor. Nizozemca sta se s Cuenco Lorentom srečala v mestu Molina de Segura, od tam pa se je za njima izgubila vsaka sled. Zadnja informacija, o kateri poročajo španski mediji, je, da naj bi bila nesrečna nizozemska odbojkarica tudi noseča (tri mesece).

Visserjeva, ki je imela 36 let, je prava legenda nizozemske odbojke. Svojo športno pot je sklenila lani, za "tulipane" pa zbrala kar 514 nastopov. Leta 1995 je z nizozemskim klubom osvojila tudi naslov evropskih prvakinj. Zadnji klub, za katerega je igrala, je bil azerbajdžanski Baki Baku v sezoni 2011/12.

Ne spreglejte