Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 8. 2018,
15.57

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Conor McGregor Habib Nurmagomedov UFC

Sobota, 4. 8. 2018, 15.57

5 let, 8 mesecev

Conor McGregor na UFC 229

Nori Irec se vrača v ring, oktobra v Las Vegasu proti Nurmagomedovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Conor McGregor 1 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Teden dni po tem, ko se je irski zvezdnik mešanih borilnih veščin Conor McGregor pogodil z brooklynskim tožilcem in se izognil zaporni kazni, ki mu je grozila zaradi divjanja pred turnirjem UFC 223, je predsednik UFC Dana White naznanil, da se bo McGregor 6. oktobra v Las Vegasu pomeril z Dagestancem Habibom Nurmagovedovom za naslov prvaka lahke kategorije.

McGregor se bo tako v oktagon vrnil po dveletni odsotnosti, v tem času pa je zaradi neaktivnosti izgubil naslova prvaka v peresni (do 65,8 kg) in lahki (do 70,3 kg) kategoriji. Med dolgim premorom se je 30-letni Irec v ekshibicijskem boksarskem dvoboju pomeril tudi z neporaženim ameriškim veltrašem Floydom Mayweatherjem in si s tem tudi močno finančno opomogel, zdaj pa je očitno napočil čas, da se vrne v svoj šport.

conor mcgregor
Sportal Borec se je izognil zaporu, bo pa moral na tečaj krotenja jeze

"To bo zelo pomemben dvoboj za oba borca"

Dvoboj McGregor – Nurmagomedov bo glavni dogodek turnirja UFC 229, je napovedal Dana White: "To bo zelo pomemben dvoboj za oba borca. Za Habiba, ki je še neporažen in velja za enega najboljših borcev na svetu, bi bila zmaga nad Conorjem velika stvar. Za Conorja bo prav tako pomembno, da se po dveh letih odsotnosti vrne na zmagovita pota."

Nurmagomedov je aprila letos premagal Ala Iaquinta in postal prvak lahke kategorije. V UFC ima 26 zmag in nobenega poraza, velja pa za specialista za boj na tleh. McGregor ima 21 zmag in tri poraze, nazadnje pa je v UFC nastopil novembra leta 2016, ko je Eddieju Alvarezu s tehničnim nokavtom odvzel naslov prvaka lahke kategorije. Irec je znan po udarcih z rokami, vse tri poraze je doživel po podreditvi na tleh.

Med premorom je McGregorju boksarsko lekcijo odčital upokojeni šampion Floyd Mayweather. | Foto: Reuters Med premorom je McGregorju boksarsko lekcijo odčital upokojeni šampion Floyd Mayweather. Foto: Reuters

Spregledani Diaz jezen kot ris

Za zadnji McGregorjev poraz je poskrbel ameriški borec Nate Diaz, ki je Irca "zadavil" marca 2016 na turnirju UFC 196. McGregor je Diazu vrnil avgusta istega leta na povratnem dvoboju, ko je zmagal po večinski sodniški odločitvi. Oba dvoboja sta potekala v velterski kategoriji (do 77,1 kg) in v tej McGregor ne želi več nastopiti. Diazu je pred časom ponudil možnost za tretji dvoboj, a le, če bi se Američan spustil v lahko ali srednje lahko kategorijo.

Diaz si je očitno obetal še en spopad z McGregorjem in bil ob najavi Irčevega dvoboja z Rusom jezen kot ris. "Je*** UFC! Na tem turnirju se ne bom boril," je tvitnil in zavrnil morebitno priložnost, da bi na UFC 229 nastopil v eni od predborb.

Že tako ali tako sta na bojni nogi

Pričakujemo lahko, da bo pred oktobrskim dvobojem še zelo pestro. McGregor namreč velja za mojstra t. i. "trash-talka", promocijski dogodki, ki se jih udeleži, so pravi šov. Z Nurmagovedovom pa sta že tako ali tako na bojni nogi, ne nazadnje so bile pravne težave, v katere se je aprila letos v Brooklynu spravil McGregor, povezane tudi z Rusom. Nurmagomedov in ljudje v njegovem spremstvu naj bi se pred UFC 223 sporekli z Artemom Lobovom, ki je McGregorjev prijatelj. Irec je nato pobesnel in v garaži dvorane Barclays Centre napadel avtobus z borci, med katerimi je bil tudi Nurmagomedov.

Habib Nurmagomedov: Conorja želim naučiti ponižnosti, nočem mu le razbiti obraza, pač pa ga spremeniti. | Foto: Reuters Habib Nurmagomedov: Conorja želim naučiti ponižnosti, nočem mu le razbiti obraza, pač pa ga spremeniti. Foto: Reuters

Med besnenjem je v avtobus zmetal različne predmete, z enim od teh razbil šipo, drobci te pa so tri borce tudi poškodovali. McGregorja so newyorški policisti aretirali, brooklynski tožilec je vložil obtožnico, McGregorju je grozila celo večletna zaporna kazen. Prejšnji teden se je postopek končal z dogovorom. McGregor bo plačal vso povzročeno škodo in denarne kazni, opraviti bo moral en teden družbenokoristnega dela in obiskati tečaj obvladovanja jeze, zaporu pa se je izognil.

"Ne morem verjeti, da se bova spopadla. Resnično si želim tega dvoboja. Želim ga naučiti ponižnosti, nočem mu le razbiti obraza, pač pa ga spremeniti," je še ta teden govoril 29-letni Rus. Želja se mu je uresničila, 6. oktobra bo imel priložnost, da poskuša Irca naučiti ponižnosti.

Conor McGregor
Sportal Nori Irec zblaznel in povzročil hud incident: kaj sledi? #video
Floyd Mayweather Conor McGregor
Sportal Pogumnemu McGregorju zmanjkalo moči, Mayweather do 50. zmage
Ne spreglejte