Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 5. 2014,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

veslanje Luka Špik Rajko Hrvat

Sobota, 31. 5. 2014, 12.03

8 let

Niti en se ni prebil v finale, Špiku zmaga v finalu C

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski veslači so na EP v Beogradu ostali brez finala. V polfinalu je Rajko Hrvat med lahkimi skifisti zasedel peto mesto, peta pa sta bila tudi Janez in Aleš Zupan v dvojcu brez krmarja.

Rajko Hrvat je v polfinalu lahkih enojcev kmalu po štartu padel na peto mesto, a bil v prvi polovici še v boju za tretje mesto in napredovanje. Pozneje se je njegov zaostanek večal. Zmagal je Portugalec Pedro Fraga, drugi je bil Švicar Michael Schmid in tretji Danec Andrej Bendtsen. Hrvat bo jutri že ob 8.46 veslal za končno sedmo mesto na EP.

V polfinalu dvojcev sta Aleš in Janez Zupan večji del proge preveslala v boju s posadkama Grčije in Češke, a se te tri posadke niso mogle vmešati v tekmo za prve tri pozicije, ki so vodile v A-finale. Tega so si zagotovili čolni Nemčije, Srbije in Španije, iz drugega polfinala pa posadke Nizozemske, Italije in Velike Britanije. Aleš in Janez bosta nastopila v nedeljskem B-finalu (ob 09:04) ob posadkah Grčije, Češke, Francije, Rusije in Poljske.

Luka Špik je med skifisti celotno progo vodil in na koncu tudi zmagal tekmo za uvrstitev v C-finale. Slabše sta se odrezala Matej Rojec in Gašper Fistravec v dvojnem dvojcu, ki sta tudi v tekmi za uvrstitev v C-finale pokazala premalo in celotno progo preveslala na četrtem mestu, boj za tretji jakostni finale sta izgubila v drugi polovici, zato bosta morala v finale D.

Tudi lahka veslača v dvojnem dvojcu Matevž Malešič in Marko Bolha sta bila danes četrta, kar je bilo premalo za uvrstitev v C-finale. Popoldne bosta ob 14.36 skupaj s čolnom Slovaške nastopila v D-finalu.

Špiku zmaga v finalu C

Luka Špik je v popoldanskem programu zmagal v finalu C in osvojil končno 13. mesto. Dvojni dvojec z Gašperjem Fistravcem in Matejem Rojcem je bil najboljši v finalu D in skupno 19., lahka veslača Gašper Bolha in Matevž Malešič pa sta v dvojnem dvojcu osvojila 20. mesto.

Špik se je v soboto odkupil za slabša petkova nastopa in zmagal tako v boju za finale C dopoldan, popoldan pa je bil še enkrat najhitrejši. Še najbolj se mu je v končnici približal Romun Petru Codau, tretji je bil sloviti Norvežan Olaf Tufte.

V konkurenci dvojnih dvojcev sta v finalu D nastopila le dva čolna in slovenski je bil boljši od Latvijskega, med lahkimi veslači v dvojnem dvojcu pa je v družbi dveh čolnov Slovaška premagala Slovenijo.

V nedeljo bosta v finalu B nastopila še dve posadki. Rajko Hrvat med lahkimi skifisti in dvojec brez krmarja z Alešem in Janezom Zupanom.

Ne spreglejte