Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 12. 2013,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miro Kregar

Nedelja, 1. 12. 2013, 10.26

8 let

Nič še ni izgubljeno, Kregar bo zmago naskakoval s 3. mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Miro Kregar, ki je na ultramanu že opravil z 10 km plavanja in 421 km kolesarjenja, je pred svojo najljubšo disciplino, dvojnim maratonom, na tretjem mestu. "Zmaga je še vedno v igri," zagotavlja.

Čeprav je po 2. etapi ultramana – vzdržljivostne preizkušnje, kjer tekmovalci v treh dneh premagujejo tri discipline: 10 kilometrov plavanja, 421 kilometrov kolesarjenja in 84 kilometrov teka – kazalo na slovensko vodstvo, je šestminutni kazenski pribitek zaradi vožnje v zavetrju slovenskega triatlonca Mira Kregarja stal zmago in ga potisnil na drugo mesto 2. etape in tretje mesto v skupnem seštevku.

"Treba bo zdržati"

"Nisem preveč utrujen, jutri je še en dan in treba ga bo zdržati," je za bralce Sportala po sodobnih komunikacijskih kanalih sporočil 50-letni Kamničan. "Nekateri fantje so se danes komaj premikal, jaz pa sem kar v redu," je s spodbudnim tonom, a vidno utrujen pripovedoval Kregar.

Bo prav šestminutni pribitek krojil končni rezultat?

Šestminutni pribitek, ki ga je stal zmago v 2. etapi, ga ni spravil v malodušje, zagotavlja, čeprav se lahko zgodi, da bi mu prav ta pribitek prekrižal pot do končne zmage. Kazni so pri triatlonu dokaj pogoste, poleg Kregarja je "penalty" doletel še šest drugih tekmovalcev od skupno 36, ki se udeležujejo peklenske preizkušnje. "Očitno med nami ni bilo pet metrov razdalje in, kot kaže, je to opazil tudi sodnik na motorju. To se kaj hitro zgodi," pojasnjuje prekaljeni triatlonec, ki se ultramana udeležuje že osmič.

Na nedeljskem "jedilniku" je dvojni maraton, ponoči bo vse jasno

Tretji dan bo na "jedilniku" Kregarjev najljubši del ultramana, dvojni tekaški maraton, ki bo tekmovalce vodil čez lavina polja nazaj do Kailue Kone. Kregar se bo na progo podal 30 minut za trenutno vodilnim, Američanom Timom Sheeperjem, in 15 minut za šestkratnim zmagovalcem ultramana, BrazilcemAlexandrom Ribeirom. "Tim Sheeper je pri teku v preteklosti dosegal čase okrog 7:20, moj rezultat se vrti okrog 6:27, vendar težko rečem, kako pripravljen je v tem trenutku. Gre za profesionalnega triatlonca, ki ima za seboj že več nastopov na ironmanu," je še povedal edini letošnji zastopnik slovenskih barv na štartu ultramana. "Običajno z Riberiom tek začneva v hitrem tempu, tako da čim prej ustvariva čim večjo razliko, potem pa stopnjujeva po potrebi in mislim, da bo jutri približno enako. Zmaga je še vedno v igri. Danes okrog polnoči bo vse jasno," sporoča Kregar.

Ne spreglejte