SiolNET. Sportal Rekreacija
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
slovenski mega triatlon

Slovenski mega triatlon: popestritev sušne sezone

0,04

termometer

Piran
Plavalna trasa mega triatlona obkroži tudi piranski rt. Foto: Vid Ponikvar

Triatlonci Trisporta so si zaradi covid-19 sušno sezono popestrili s Slovenskim mega triatlonom. Ta povezuje celotno Slovenijo, in sicer od slovenskega primorja do prekmurskih ravnic z vsemi štirimi sosednjimi državami.
 

Štart dvodnevne triatlonske avanture je bil zjutraj v Strunjanu. Ta predvideva petkilometrsko plavalno traso, ki obkroži piranski rt in se konča v Portorožu. Nato sledi najdaljši, dvodnevni kolesarski del, dolg 400 kilometrov, prek osrednje Slovenije ter tudi Hrvaške, Italije, Avstrije in vse do Madžarske, od tam dalje pa še 30-kilometrski tekaški del, ki se bo v nedeljskem večeru (okoli 19. ure) zaključil v Moravskih Toplicah.

Po besedah nosilca ideje in izvedbe Mira Kregarja s stanovskimi kolegi se bo triatlonskega konca tedna udeležilo od 10 do 15 triatloncev, ki jih spremljevalna ekipa spremlja v čolnih in avtomobilih.

slovenski mega triatlon

Po idejni zasnovi akcije Slovenski mega triatlon (SMT) je Slovenija predstavljena kot država v samem središču Evrope. Pozicija in relativna majhnost Slovenije ponujata širok spekter komunikacije z neposrednimi sosedi. Konkretno – v zgolj dveh dneh se lahko preplava, prekolesari in preteče celo Slovenijo – od Piranskega rta do medžimurskih ravnic in mimogrede še mimo štirih sosednjih držav – Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske.  Akcija SMT je namenjena promociji Slovenije kot biseru v srcu Evrope. 

Preberite še: 

Krofička Sportal TOP 10 gorskih vrhov, kjer boste uživali in se izognili gneči #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin