Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2016,
9.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Miro Kregar

Ponedeljek, 28. 11. 2016, 9.18

6 let, 7 mesecev

Miro Kregar na Havajih s ponovno zmago na dvojnem maratonu do končnega četrtega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Miro Kregar | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Slovenski triatlonec Miro Kregar je svetovno prvenstvo v ultramanu na Havajih končal na četrtem mestu. Zadnji, tretji dan je opravil s tekmeci in osvojil prvo mesto na dvojnem maratonu od Havija do Kailue Kone. Kamniški triatlonec je bil po prvem dnevu sedmi, po drugem pa peti.

"Razmere so bile vse prej kot lahke, hrbtni veter je pihal le kakih deset kilometrov na štartu, že kakih 30 kilometrov do cilja pa se je pojavil čelni. Vmes na lavinih poljih je kar pošteno 'žgalo'. Tam so 'mladi fantje', ki so se na tekmo kvalificirali z zmagami na ultramanih Kanada in Avstralija, naleteli na precejšnje težave. V šali se zdaj tukaj govori, kako jim je 'foter' dal lekcijo," je zadnji del tekmovanja komentiral Miro Kregar.

Miro Kregar | Foto: Osebni arhiv Foto: Osebni arhiv "Če potegnem črto, so bile stopničke, na katere sem meril, dosegljive. Po primerjavi kolesarskih časov vse kaže na to, da sem naredil napako, ker sem zaradi bojazni pred morsko boleznijo na plavanju, ki se me pogosto loti, pojedel kar 14 tablet proti morski bolezni. Deset prejšnji dan in štiri zjutraj pred štartom. Odplaval sem vrhunsko, v času 2 uri in 28 minut, za osem minut sem izboljšal svoj rekord, vendar potem kolo ni nikakor steklo in sem 'nakasiral' enourni zaostanek tudi za tekmovalci, s katerimi sem se drugi dan celo kosal na 276 kilometrov dolgem kolesarskem delu. Očitno je telo zaradi zaužitih tablet spalo, na vulkanih pa so me v veliki vročini tudi močno pekli prsti na nogah," je dodal.

To je bil Kregarjev enajsti ultraman. Na prvem je bil diskvalificiran, od desetih uvrstitev je kar osemkrat zmagal na tekaškem delu, ima pa v končnem seštevku dve tretji mesti, trikrat drugo mesto in leta 2013 zmago, kar ga uvršča na drugo mesto med najuspešnejšimi tekmovalci vseh časov v 32 letih obstoja tekmovanja.
Ne spreglejte