Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2015,
22.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kazan vaterpolo Srbija Hrvaška

Sobota, 8. 8. 2015, 22.25

7 let, 12 mesecev

Nič od pravega obračuna: Srbi pomendrali Hrvate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vaterpolisti Srbije so novi svetovni prvaki v vaterpolu. V finalni tekmi so v Kazanu z 11:4 premagali Hrvaško.

V finalni tekmi so v Kazanu z 11:4 premagali Hrvaško. Obe reprezentanci sta se tudi že uvrstili na olimpijske igre v Rio de Janieru, kjer bodo igrali tudi Grki, ki so v tekmi za tretje mesto po petmetrovkah z 11:9 premagali Italijane.

V finalnem obračunu sta se v sosedskem dvoboju pomerili ekipi, ki sta se v preteklosti že veselili naslova svetovnih prvakov. Hrvati, aktualni olimpijski prvaki, so bili najboljši na svetu leta 2007 v Melbournu, Srbi, aktualni evropski prvaki, dve leti pozneje v Rimu. Po začetnem vodstvu Hrvaške z 2:0 so do konca uvodne četrtine izbranci selektorja Dejana Savića izid izenačili, v drugi pa dosegli še tri gole in na ta način prišli do lepe prednosti. Na začetku tretje četrtine so z golom Stefana Mitrovića povedli že s 7:3, kar jim je zadoščalo za končno slavje. V zadnji četrtini so se Hrvati predali, Srbi pa so neusmiljeno polnili njihovo mrežo in zasluženo prišli do svojega drugega naslova svetovnih prvakov.

Na olimpijske igre v Rio de Janieru so se uvrstili še grški vaterpolisti, ki so v tekmi za tretje mesto vodili praktično skozi vso tekmo, petkrat tudi z dvema goloma prednosti. Italijani so štiri minute pred koncem rednega dela igre izid drugič na tekmi izenačili, prvič je bil izid izenačen pri izidu 1:1, tako da so o bronasti kolajni in odhodu na olimpijske igre odločali streli s petih metrov. Bolj zbrani so bili Grki, ki so po desetih letih spet prišli do bronaste medalje.

V ponovitvi finala z zadnjega svetovnega prvenstva v Barceloni so se zmage veselili Črnogorci, ki so predlani v finalu morali priznati premoč Madžarov. Tokrat so bili z golom razlike boljši črnogorski vaterpolisti. S sedmim mestom se domov vrača reprezentanca ZDA, ki je brez večjih težav opravila z Avstralci.

Ne spreglejte