SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekaterim bo EP drugotnega pomena (video)

3

termometer

V petkovih kvalifikacijah se bodo med seboj pomerili kajakašice in kanuisti dvosedi. V teh dveh disciplinah bo med našimi še posebej zanimivo, saj se bodo borili za olimpijsko mesto.

Za nekatere od naših tekmovalcev bo evropsko prvenstvo drugotnega pomena, saj bo za njih bolj pomembna interna izbirna tekma.

Med kajakašicami bodo od Slovenk nastopile Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj. Slednji pa se bosta med seboj udarili za olimpijsko mesto. Eva in Urša sta med seboj zelo izenačeni, zato se lahko pričakuje, da bodo na tekmi odločale malenkosti. Kaj je povedala Eva pred njenim do zdaj najpomembnejšim prvenstvom, si lahko ogledate v spodnjem pogovoru.

Podobno stanje je tudi med dvojci, kjer se bosta med seboj pomerili posadki v postavi Simon Hočevar/Dejan Kralj in Sašo Taljat/Luka Božič. Luka in Sašo sta v zimskem pripravljalnem obdobju kazala odlične vožnje, na izbirnih tekmah pa 'Đoniju' in 'Ljubotu' čoln ni tekel kot bi si verjetno sama želela. Njuna nasprotnika na olimpijski progi iz leta 1972 bosta izkušena Simon in Dejan, ki bosta storila vse, da si priborita olimpijsko mesto. Kot tretja slovenska posadka bosta nastopila še Urban Jarc/Luka Slapšak. Največ izkušenj s progo v Augsburgu imata Simon in Dejan, še prav lepe spomine na to progo ima Hočevar, ki je leta 1996 osvojil naslov evropskega prvaka. Kaj sta povedala 'Laky' in 'Hočko' pred evropskim prvenstvom pa v spodnjem pogovoru.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin