Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 6. 2016,
17.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Žnidarčič kajak

Nedelja, 19. 6. 2016, 17.05

6 let, 7 mesecev

TEKMA ZA SVETOVNI POKAL V PAUJU

Nejc Žnidarčič popolnoma uničil čoln, nato slavil z izposojenim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
nejc znidarcic | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Kajakaš Nejc Žnidarčič je zmagal na zadnji tekmi svetovnega pokala v francoskem Pauju. Tako se je veselil še druge zmage v sprintu na divjih vodah v letošnji seriji svetovnih pokalov.

Po štirih tekmah svetovnega pokala se je zaključila letošnja sezona v spustu na divjih vodah. Na prizorišču v Pauju, ki bo prihodnje leto gostilo skupno svetovno prvenstvo v slalomu in spustu na divjih vodah, je četrtkovi zmagi Simona Ovna v klasičnem spustu še eno zlato kolajno dodal Nejc Žnidarčič v sprintu.

Primorski kajakaš je v klasičnem spustu odstopil tik pred ciljem, saj je v ogromnem valu moč vode popolnoma uničila njegov čoln. V sobotnih kvalifikacijah sprinta je nastopil v izposojenem čolnu italijanskega tekmovalca, za nedeljski finale pa mu je čoln odstopil reprezentančni kolega Tim Kolar, ki je za eno mesto izpadel iz finala.

Žnidarčič je bil v finalni vožnji najhitrejši izmed vseh, presenetljivo pa se na zmagovalne stopničke ni uvrstil niti en francoski kajakaš, ki sicer poleg slovenskih tekmovalcev v sprintu vselej veljajo za največje favorite. Tudi v kvalifikacijah so bili Francozi nepremagljivi, saj so zasedli prva štiri mesta. Za Nejcem Žnidarčičem sta se tokrat zvrstila Čeh Tomaš Slovak in Nemec Yannick Lemmen.

"Ni bila čista"

"Pred tekmo sploh nisem imel velikih pričakovanj. Zadnji dnevi so bili precej kaotični, vsak dan sem tekmoval z drugim čolnom. Danes mi ga je posodil Tim, za kar sem mu hvaležen. Brez njega bi težje zmagal. Moram reči, da je super. Vožnja v zgornjem delu ni bila čista, tako da sem vmes že malo podvomil, ampak sem stisnil, saj sem vedel, da bodo vsi delali napake.

Spodnji del mi je res uspel zelo dobro, kar je bilo dovolj za prvo mesto. Pritiska nisem čutil, saj je bila to zadnja tekma, za skupno zmago v svetovnem pokalu pa niti nisem imel več možnosti. Zaradi tega sem bil sproščen, in ko sem sproščen, običajno dobro tekmujem. Vedel sem, da je težko startati med zadnjimi, še posebej na domači progi, zato sem pričakoval, da bo kateri naredil napako. Vsi so delali kar velike napake. Vožnja je bila daleč od idealne, je bila pa dovolj za prvo mesto," je povedal Žnidarčič.

V finalu so veslali še štirje slovenski kajakaši. Anže Urankar je bil enajsti, Maks Frančeškin dvanajsti, Vid Debeljak trinajsti, Simon Oven pa petnajsti.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Simon Oven zasedel drugo mesto, Nejc Žnidarčič je bil četrti, Anže Urankar peti, Tim Kolar 12., Vid Debeljak 26., Tim Novak pa 54.

Izkazala sta se tudi Frančeškin in Hočevar. | Foto: Nina Jelenc Izkazala sta se tudi Frančeškin in Hočevar. Foto: Nina Jelenc

Rezultat kvalifikacij pa sta v konkurenci dvojcev ponovila Maks Frančeškin in Simon Hočevar. Tako v sobotni kot nedeljski preizkušnji sta bila peta.  V finalu kanuistov je veslal Hočevar in bil osmi. Zmagal je Čeh Ondrej Rolenc, pred rojakom Antoninom Halešem in Francozom Quentinom Dazeurjem. V skupnem seštevku letošnjega svetovnega pokala je bil Simon Hočevar v kanuju enosedu sedmi.

 

Ne spreglejte