Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
29. 1. 2012,
8.51

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ameriški nogomet Indianapolis Eli Manning Peyton Manning

Nedelja, 29. 1. 2012, 8.51

4 leta, 3 mesece

Napačen Manning na Bowlu v Indyju

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Super Bowl XLVI se bo igral v Indianapolisu. Ko so dobili organizacijo, so se nadajeli, da bodo na njem igrali domači Colts na čelu s Peytonom Manningom. Manning bo igral, a ne Peyton.

Indianapolis je pred petimi leti s svojimi Colts dobil prvaka lige NFL. Leto kasneje so dobili organizacijo Super Bowla 2012. Nekaj mesecev zatem so odprli nov stadion - Lucas Oil Stadium. Gradnja je stala 720 milijonov ameriških dolarjev. Klub je prispeval 100 milijonov, ostalo pa mesto in zvezna država. Lucas Oil je za 20-letno poimenovanje stadiona prispeval 121 milijonov ameriških dolarjev. Stadion, ki spominja na velikanski skedenj, ima premično streho in uradno sprejme 63.000 navijačev (lahko tudi do 70.000). Objekt se ponaša z dvema velikanskima HD zaslonoma (30 krat 16 metrov), ima 137 luksuznih apartmajev s pogledom na igrišče.

Ko je Indianapolis dobil organizacijo Super Bowla XLVI, so se nadejali, da bodo leta 2012 na njem doma igrali in tudi zmagali. S Peytonom Manningom, ki je eden najboljših, če ne kar najboljši podajalec zadnjega desetletja, so pred petimi leti z 29:17 proti Chicago Bears dobili Super Bowl XLI. Pred dvema letoma so Super Bowl izgubili. Pričakovanja pred letošnjo sezono so bila visoka, nato pa ... Peyton po poškodbi in operaciji vratu ni uspel pravočasno okrevati. Ker ni nobena ekipa tako zelo odvisna od enega igralca, kot so Colts od Peytona, so si začeli slediti porazi. Do konca so zmagali le dvakrat, Manning pa je izpustil celotno sezono. Namesto igranja na domačem Super Bowlu ekipa te dni doživlja pretres za pretresom. Lastnik je zamenjal športnega direktorja in glavnega trenerja, kar Manningu ni niti malo všeč. Teden javnih obtoževanj se je končal s skupno izjavo, da Peyton ostaja v ekipi. A ker bodo aprila na naboru izbirali kot prvi, bo njihov "novi Peyton Manning", Andrew Luck. Tako še naprej obstaja možnost, da se Peyton poleti znajde na tržnici. Arizona Cardinals, Miami Dolphins in New York Jets so že v čakalnici zanj.

Vseeno bomo na bližajočem Super Bowlu videli Manninga. Podajalec Eli Manning bo s svojimi New York Giants igral proti New England Patriots. Mlajši ob bratov Manning bo imel tako priložnost, da osvoji svoj drugi šampionski prstan in tako postane uspešnejši od mnogo bolj cenjenega Peytona. Eli ima pri 31 letih najboljšo sezono v karieri. Uspelo mu je sedem preobratov v zadnjih četrtinah, v prvi tekmi končnice pa so izločili branilce naslova, Green Bay Packers. Če je imel lani 25 prestreženih podaj, jih je imel letos le 16 in obenem 29 "touchdownov". "Ne preseneča me. Tako dobre sezone med profesionalci še ni imel. Brez treningov s svojimi lovilci v času 'lockouta' mu to ne bi uspelo. Garal je kot nor, da je postal eliten podajalec," o Eliju pove njegov soigralec Justin Tuck. "Zasluži si velike pohvale, saj je bil dolgo časa v senci očeta in sina, poleg tega je moral zdržati še pritisk igranja v mestu, kot je New York."

Ne spreglejte