Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
23. 4. 2014,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matevž Kamnik

Sreda, 23. 4. 2014, 9.59

8 let

Namesto reprezentance saniranje težav s hrbtenico

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkar turškega Arkasa, Matevž Kamnik, ki je zagotovo eden od nosilcev slovenske članske reprezentance, se je po posvetu s selektorjem odločil izpustiti poletne reprezentančne akcije.

Odlični slovenski bloker ima že vrsto let težave s hrbtom, ki mu ob večjih naporih predstavlja veliko težav. Zato se je Kamnik odločil, da to poletje nameni zgolj in samo zdravljenju hrbtenice, saj hoče še vrsto let igrati na visoki ravni. "Januarja, pred zadnjimi kvalifikacijami za svetovno prvenstvo, sem navezal prek naše reprezentančne zdravnice stike s slovenskim in francoskim zdravnikom, ki sta mi pripravljena s posebno metodo pomagati odpraviti moje probleme s hrbtom. Menim, da je letos zadnji in tudi najbolj primeren čas za to, saj reprezentanco poleg evropske lige čakajo le kvalifikacije za evropsko prvenstvo, katere pa verjamem, da bodo moji soigralci uspešno opravili tudi brez mene," je odločen, da odpravi vse tegobe že to poletje, Matevž, ki je pred dobrim tednom podaljšal pogodbo z Arkasom, Mariborčan je še povedal, da se v Izmirju res odlično počuti, saj je Arkas v Turčiji eden najbolj urejenih klubov, če že ne najbolj, in se že veseli prihodnje sezone.

"Za mano je sezona, ko nisem imel večjih težav z zdravjem. Verjetno tudi zato, ker zaradi omejenega števila tujcev nisem bil ves čas na parketu. Seveda v prihodnje želim zdržati brez problemov vso sezono. Zato moram poskrbeti, da bo moja hrbtenica prenesla naporni ritem treningov in tekmovanj, saj v odbojki čez leto pravzaprav ni pravega počitka," je še nadaljeval 26-letni Mariborčan, ki je ob Kanadčanoma Gordonu Perrinu in Gavinu Schmittu tretji tujec v ekipi, kot smo že poročali, pa klub zapuščata slovenski sprejemalec Tine Urnaut in Finec Urpo Sivula.

"Moja odločitev je nujna"

Kako se je na "košarico" odzval selektor Luka Slabe, ki tako že pred začetkom priprav pred kvalifikacijami za EP in evropsko ligo, ki se bodo začele 28. aprila, izgublja močno orožje? "Govoril sem s selektorjem, ki pozna moj problem in se strinja z mojo odločitvijo. Pravzaprav bo prvič v moji športni karieri, da se bom lahko z vso pozornostjo, ko me nič ne bo preganjalo, lotil svojega problema, ki mi ga ob večjih naporih že dalj časa povzroča hrbtenica. Želim še več let igrati odbojko na najvišji ravni, in to brez pomoči protibolečinskih tablet ali injekcij, zato je moja odločitev nujna, pa čeprav sem letos zelo željan tekmovanj in igre."

Ne spreglejte