Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2018,
22.14

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

pokal challenge Calcit Volley Matevž Kamnik

Sreda, 5. 12. 2018, 22.14

5 let, 4 mesece

Pokal Challenge, moški, 1/16 finala (povratne tekme)

Kamničani kljub porazu v osmino finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Calcit Volley | Kamničani se iz Švice kljub porazu vračajo nasmejani. | Foto CEV

Kamničani se iz Švice kljub porazu vračajo nasmejani.

Foto: CEV

Odbojkarji Calcita Volleyja so se uvrstili v osmino finala pokala challenge. V povratni tekmi na gostovanju pri švicarskemu Biogas Volley Näfelsu so sicer izgubili z 2:3 (26, -23, -19, 23, -10), a ker so prvo tekmo v Kamniku dobili s 3:0, so napredovali. V naslednjem krogu jih čaka finski nasprotnik, in sicer Savo Volley iz Kuopia.

Kamničani, ki so v Švico dopotovali brez brazilskega korektorja Maxona Pereire in s še ne povsem pripravljenim Dimitrijem Babkovom, so se namučili, da so izpolnili svoj cilj. V izenačeni tekmi so sicer izgubili, a dobili dva niza, kar je na koncu zadostovalo za napredovanje. Tudi v nizih, ki so ju dobili so se obakrat rešili iz neugodnega položaja. Potem ko so že zaostajali, so v končnici naredili preobrat, ki jim je na koncu zadostoval za veselje, za katerega se v največji meri lahko zahvalijo dobremu servisu.

V prvem nizu so gostitelji ves čas vodili za dve ali tri točke, zadnjič z 22:20. Toda sledile so tri zaporedne točke gostov, ki so nato izkoristili peto zaključno žogo in prišli do vodstva, za katerega je imel največ zaslug Primož Vidmar, ki je v tem delu dosegel kar deset točk.

Ko so gosti na začetku drugega dela povedli s 5:2, so mnogi pričakovali, da jim Švicarji ne bodo kos. A ti so hitro vzpostavili ravnotežje, prešli v vodstvo, minimalno prednost pa so za razliko od prvega niza ohranjali do konca. Tretji niz so dobili gladko, tudi v četrtem že vodili s petimi točkami, toda ko je bilo najbolj pomembno so Slovenci le strnili vrste, s štirimi zaporednimi točkami povsem na koncu so prišli do izenačenja, s tem pa so si že zagotovili napredovanje.

"Tie break" je bil nato revialnega pomena, domači so imeli v njem večji motiv, že na začetku visoko povedli in ga tudi dobili.

Matevž Kamnik je na povratni tekmi dosegel tri točke. | Foto: Reuters Matevž Kamnik je na povratni tekmi dosegel tri točke. Foto: Reuters

Matevžu Kamniku ni bilo treba igrati celotnega srečanja

Odlično se je v pokalu CEV s svojim Armiswilom odrezal Matevž Kamnik, ki je dobil tudi povratno srečanje na Nizozemskem. Ko so Švicarji proti Gröningenu povedli z 2:0 v nizih, je bilo jasno, kdo bo napredoval, zato je trener gostov iz igre potegnil Kamnika in ga odpočil pred nadaljevanjem švicarskega prvenstva, kjer Armiswil prepričljivo vodi. Na osmih tekmah so kar osemkrat zmagali. Oddali so le tri nize.

V osmini finala se bodo Švicarji udarili z Mladostjo iz Brčkega.

Pokal Challenge, moški, 1/16 finala (povratne tekme):

Pokal CEV, moški, 1/16 finala (povratne tekme):

Ne spreglejte