Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 1. 2022,
18.05

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Saarbrücken Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić

Sobota, 22. 1. 2022, 18.05

2 leti, 3 mesece

Darko Jorgić

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec v polfinalu lige prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Darko Jorgić | Darko Jorgić s svojim klubom ostaja v igri za evropsko lovoriko. | Foto NTZS

Darko Jorgić s svojim klubom ostaja v igri za evropsko lovoriko.

Foto: NTZS

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je s klubom Saarbrücknom uvrstil v polfinale lige prvakov. Na povratni tekmi četrtfinala je nemški klub doma s 3:2 premagal francoski Hennebont. Jorgić je premagal Omarja Assarja s 3:0, z 2:3 pa izgubil proti Andersu Lindu. Prvo tekmo v Franciji je Saarbrücken dobil s 3:0. V polfinalu se bo najverjetneje pomeril z Borussio Düsseldorf.

 

Čeprav je Saarbrücken na prvi četrtfinalni tekmi premagal francoskega državnega prvaka brez izgubljenega dvoboja, je Darko Jorgić opozarjal, da si njegova ekipa uvrstitve v polfinale še ni zagotovila. Že v prvem dvoboju je Danec Lind to tudi nakazal, saj je v razburljivem dvoboju s 3:2 (3, -7, 9, -8, 5) premagal najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca, ki je v petem nizu vodil s 5:3, na koncu pa je zmagal Lind s 6:5.

Vse skupaj se je še dodatno otežilo po zmagi Egipčana Omarja Assarja nad Patrickom Franzisko s 3:0 (7, 8, 8). Zmagoviti niz gostov je v tretjem dvoboju razrešil Tomas Polansky z zmago nad Belgijcem Cedricom Nuytinckom s 3:0 (8, 6, 10), dokončno pa je uvrstitev v polfinale potrdil Jorgić, ki je bil s 3:0 (6, 4, 11) boljši od Assarja. V zadnjem dvoboju je bil Franziska s 3:2 (5, -5, -6, 4, 5) boljši od Saida Ismailova.

Konec februarja ga čaka spektakel v Švici

Hrastničan bo v polfinalu zaigral proti zmagovalcu dvoboja med poljsko ekipo Dekorglass Dzialdowo in Borussio Düsseldorf. | Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije Hrastničan bo v polfinalu zaigral proti zmagovalcu dvoboja med poljsko ekipo Dekorglass Dzialdowo in Borussio Düsseldorf. Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije "Pričakovali smo tesen obračun. Hennebont je začel res agresivno in nam niso pustili preveč razmišljanja. Zadeli so s postavo, ki nam res ne leži najbolje. V prvem obračunu sem zapravil dve zaključni žogici za zmago, drugega pa sem začel bolj agresivno, saj sem vedel, da ta dvoboj moram dobiti, da bi se uvrstili v polfinale," je po zmagi dejal Jorgić, ki ga konec februarja v Montreuxu čaka evropski TOP16 v Švici.

"Contenderja v Omanu, ki se začne v začetku marca, se zaradi lige prvakov in nemškega prvenstva najverjetneje ne bom mogel udeležiti, načrtujem pa, da bom nato nastopil na turnirju v Singapurju in dveh v Katarju. Ekipno svetovno prvenstvo, ki bi moralo biti sredi aprila, bo verjetno prestavljeno na konec leta, vendar na potrditev še čakamo," je o svojih načrtih še povedal odlični Hrastničan.

V polfinalu bo Saarbrücken igral z zmagovalcem dvoboja med poljsko ekipo Dekorglass Dzialdowo in Borussio Düsseldorf. Prvi dvoboj je v gosteh dobila Borussia, ki tudi brani naslov, s 3:0, drugi bo na sporedu v nedeljo. V drugem polfinalu se bosta pomerili ruski ekipi, TTSC UMMC in Fakel-Gazprom Orenburg.

Ne spreglejte