Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 6. 2015,
12.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vasilij Žbogar zlom jadranje telovadnica

Četrtek, 11. 6. 2015, 12.02

8 let

Najboljši slovenski jadralec si je zlomil rebro. Bo sezona zato trpela?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vasilij Žbogar, ki si je pred dvema tednoma pri padcu s kolesom zlomil rebro, bo izpustil tekmo svetovnega pokala v Weymouthu. Namesto na jadrnici se te dni poti v telovadnici.

Najboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar si je vzel nekaj dni tekmovalnega premora. Izpustil bo tekmo svetovnega pokala na nekdanjem olimpijskem prizorišču v Weymouthu, kar se je odločil že na začetku sezone.

"Jadrnica razreda finn je fizično zelo zahtevna in jadralec se po težki regati v dveh tednih težko regenerira," je o razlogih, da izpusti to tekmo svetovnega pokala, povedal Žbogar. "Po regati za svetovni pokal v Hyeresu in evropskem prvenstvu si je veliko jadralcev vzelo krajši odmor in v Angliji ne jadrajo. Zato je udeležba zelo skromna, le 20 jadralcev, predvsem tisti, ki jih na evropskem prvenstvu ni bilo, med njimi Britanec Scott in Francozi."

Računa na hitro okrevanje

"Nisem pričakoval, da je rebro zlomljeno, tudi na slikanje nisem šel takoj, ker si po bolečini nisem predstavljal, da bi šlo lahko za zlom. Ko pa me je peti dan še vedno bolelo, me je zdravnica napotila na slikanje. Izkazalo se je, da so posledice padca večje, kot sem mislil," je o poškodbi povedal dobitnik dveh olimpijskih odličij v razredu laser in nadaljeval: "Dobro je, da se rebro ni premaknilo in da tkivo ter vse drugo okoli rebra ni poškodovano. To pomeni, da se bo ta poškodba hitro zacelila."

Kljub poškodbi in bolečinam, ki so še vedno prisotne, pa Vasko ne počiva, treningi zdaj potekajo po prilagojenem programu: "Po urah treniram skoraj več kot prej, delam vaje, pri katerih me ne boli prsni koš. Našli smo kar nekaj vaj, s katerimi lahko vsaj minimalno vzdržujem pripravljenost, delam veliko vaj za noge."

Še dobro, da v programu za ta del sezone Žbogar ni imel večjih obveznosti in da si je lahko vzel čas za zdravljenje poškodbe: "V tem obdobju je bilo v delovnem načrtu samo vzdrževanje fizične pripravljenosti, tako da večje izgube ne vidim, pozneje bom pa moral izgubljeni trening na vodi nadoknaditi. Do svetovnega prvenstva, ki bo novembra na Novi Zelandiji, je še dovolj časa, da se pripravim, to tekmovanje je tudi moj glavni cilj za to sezono. Pred tem je v drugi polovici avgusta še predolimpijska regata v Riu, kamor grem samo pogledat in preverit regatno polje."

Kaj bo pokazalo slikanje?

Nadaljnji program je odvisen predvsem od ponovnega slikanja, ki ga bo Žbogar opravil prihodnji teden. Do takrat pa bo glavnino časa preživel v telovadnici.

Ne spreglejte