Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2012,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ragbi RK Ljubljana

Nedelja, 11. 11. 2012, 12.58

8 let

Najboljša avstrijska ekipa poražena v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V derbiju četrtega kola razširjenega avstrijskega prvenstva v ragbiju je RK Ljubljana premaga avstrijske državne prvake RC Donau Wien. Končni izid je bil 23:13.

Želve po reprezentančnem premoru nadaljujejo z odličnimi predstavami in so se z novo zmago utrdile na prvem mestu. V borbeni tekmi polni vroče krvi so Ljubljančani takoj prevzeli pobudo in kontrolirali potek tekme. Igralcem obeh ekip so kar nekajkrat popustili živci, kar je sodnik Luka Arko kaznoval z izključitvami. Kljub trem rumenim kartonom so zadnjih 10 minut Želve z požrtvovalno igro uspele obraniti napade gostov. Drugi polčas so bolje začeli Pirati iz Dunaja, vendar je zmago v zaključku tekme potrdil Blaž Habjanič z četrtim zadetkom in bonus točko.

Pomočnik trenerja Peter Bizjak je po srečanju povedal: "Sezono smo začeli z ciljem, da si mladi igralci naberejo čim več izkušenj, zdaj pa smo premagali avstrijske državne prvake in smo prvi na lestvici. Čestike fantom za odličen rezultat, čeprav vem, da lahko igramo še bolje."

Za drugo slovensko zmago v avstrijski ligi je poskrbela ekipa RFC Bežigrada, ki je na domačem igrišču premagal RC Stade Viennoiese z rezultatom 31:20. Po nekaj zaporednih porazih so Bežigrajčani odgovorili in z odlično predstavo premagali čvrsto ekipo iz Dunaja ter se zavihteli na drugo mesto v ligi.

V tekmi slovenskega državnega prvenstva sta se pomerili ekipi RAK Olimpije in RFC Maribora, ki je štela tudi za točke druge avstrijske lige. Po izenačenem prvem polčasu je izkušena ekipa RAK Olimpije v nadeljevanju prikazala boljšo igro in z tremi zaporednimi zadetki zanesljivo slavila z rezultatom 29:9. Za RFC Maribor je bila to prva tekma državnega prvenstva.

Ne spreglejte