Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 4. 2021,
18.57

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

snooker

Nedelja, 4. 4. 2021, 18.57

3 leta

Na Otoku tudi SP v snookerju pred gledalci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Best of snooker Ljubljana 2017 Ronnie O'Sullivan Judd Trump Luca Brecel Oliver Lines | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V Veliki Britaniji se gledalci počasi vračajo na športna prizorišča. Poleg tekem nogometnih pokalov bodo lahko gledalci že v drugi polovici aprila prisostvovali svetovnemu prvenstvu v snookerju, ki poteka v najbolj znani tovrstni dvorani na svetu, Crucible v Sheffieldu, poroča dpa.

Pokal FA in ligaški pokal sta del pilotnega oziroma poskusnega programa vračanja gledalcev na športna tekmovanja ter druge prireditve z večjim številom obiskovalcev.

Prvič po decembru bodo gledalci na Otoku prisotni že na polfinalu pokala FA na Wembleyju med Leicestrom in Southamptonom 18. aprila. Tekmo si bo lahko ogledalo 4000 gledalcev.

Teden dni kasneje si bo finale ligaškega pokala na istem stadionu med Manchester Cityjem in Tottenhamom lahko ogledalo 8000 obiskovalcev, sredi maja na finalu pokala FA prav tako na Wembleyju pa bo odprtih 21.000 sedežev.

Med tekmovanji, na katerih bodo navijači prišli na svoj račun, je tudi svetovno prvenstvo v snookerju. V dvorani Crucible v Sheffieldu bo lahko na dan do 1000 gledalcev. Prvenstvo je na sporedu med 17. aprilom in 3. majem.

Na prednostni listi za ogled tekem bodo tisti, ki so bodisi že prejeli cepivo v boju z novim koronavirusom, bodisi so bili negativni na testiranju na covid-19 pred tekmovanjem ali pa so v zadnjih šestih mesecih preboleli to bolezen.

"Delamo vse, kar je v naši moči, da ljudem omogočimo ogled različnih prireditev, potovanj in obiskovanje drugih dogodkov, v katerih uživajo. Seveda le dokler je to razmeroma varno. Testne prireditve bodo pri tem igrale zares veliko vlogo," je v izjavi za javnost dejal britanski premier Boris Johnson.

navijači Wembley
Sportal Angleži vračajo navijače: jih bo sredi maja na Wembleyju že več kot 20.000?
Ne spreglejte