Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 6. 2011,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sara Isaković

Nedelja, 5. 6. 2011, 19.39

8 let

Na koncu presenetil še Toni Valčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Kranju se je s slavjem Anje Klinar, Sare Isaković, Robija Žbogarja ter Anje Čarman končalo letošnje državno prvenstvo. Zadnji dan je nase opozoril še Toni Valčič.

V uvodni disciplini zadnjega dne je Valčič zmagal na 50 m prosto z za Slovenijo zelo dobrim dosežkom 23,03 in le za dobro desetinko zgrešil normo za nastop na svetovnem prvenstvu v Šanghaju. "Mislim, da bi jo lahko celo odplaval, a je nekoliko preveč zamudil na startu," je bil vesel, obenem pa tudi presenečen Olimpijin trener Aleš Poljak. S smehom so zgodbo na tribunah pospremili tudi njegovi domači, veseli dosežka, a tudi dejstva, da bo plavalec, ki študira v ZDA, zdaj poleti več doma.

Isakovićeva pred Klinarjevo

Eden lepših obračunov je bila tudi ženska tekma na 100 m delfin, kjer je suvereno zmagala beloruska reprezentantka Aleksandra Herasimenja. Izreden boj pa je v ozadju potekal za drugo mesto med ne povsem vrhunsko pripravljeno Isakovićevo in njeno klubsko sotekmovalko Klinarjevo. V izjemni borbi nobena od tekmovalk ni popuščala do zadnjega zavesljaja, Klinarjeva je na koncu kar za slabo sekundo izboljšala osebni rekord, slovenski naslov pa je z desetinko sekunde naskoka vendarle pripadel olimpijski podprvakinji Isakovićevi. "Vedela sem, da imam možnost za zmago, zato sem se seveda potrudila," je po tekmi povedala Klinarjeva in dodala, da prav takšne tekme na domačem državnem prvenstvu potrebuje, saj v svojih paradnih disciplinah v Kranju ni imela dovolj močne konkurence.

Na 200 m prsno je v moški konkurenci slovenski naslov osvojil Triglavov Robi Vovk, ki pa je moral priznati premoč avstrijskima reprezentantoma Hunorju Mateju in Maximu Podoprigori. Peter Mankoč je postal slovenski prvak na 100 m delfin, a tudi on še ni v vrhunski formi in v absolutni konkurenci je bil "le" tretji. Na 1500 m prosto je bil med Slovenci najboljši plavalec kluba gostitelja Jan Karel Petrič.

Pikec zadovoljen z mladimi

V ženski konkurenci je še en naslov več osvojila estonska reprezentantka, ki trenira pri ljubljanski Iliriji Triin Aljand, tudi ona z odličnim dosežkom 25,50. Na 200 m prsno je premoč dokazala finalistka lanskega evropskega prvenstva Tanja Šmid iz Triglava. Na 1500 m prosto je zanesljivo zmagala slovenska rekorderka Tjaša Oder z Raven na Koroškem. Plavalci Triglava so na koncu osvojili zmagi še v obeh mešanih štafetah.

"Prvenstvo se je odvilo po načrtih in pričakovanjih. Nekaj plavalcev se je dodatno uvrstilo v različne reprezentance, pri nekaterih mladih se je malo zamenjal vrstni red, večina pa je tukaj pokazala zelo dobre dosežke. Posebej vesel sem nekaterih kadetskih rekordov, saj mlada generacija dokazuje, da se nam v prihodnjih desetih letih za plavanje ni treba bati," pa je ob prvenstvu dejal slovenski selektor Roni Pikec.

Ne spreglejte